Αντίπαλοι στο παρκέ, μαζί στη ζωή!

Πλήθος κόσμου από τον μπασκετικό χώρο έδωσαν το παρών στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Άρης για την σημασία των εθελοντών δοτών μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων.

Η πρωτοβουλία του Άρη έτυχε μεγάλης επιτυχίας, καθώς το παρών στην εκδήλωση εκτός από παίκτες του Άρη, έδωσαν και αρκετοί αθλητές του ΠΑΟΚ, της ΧΑΝΘ, του ΚΑΟΔ αλλά και του Ηρακλή.

Η ανακοίνωση του Άρη:

«Το πρωί του Σαββάτου (12/04) πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική επιστημονική ημερίδα με θέμα τη σημασία των εθελοντών δοτών μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων που συνδιοργανώθηκε από την ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., τους Παλαίμαχους Καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ και την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εν ενεργεία και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ, οι κύριοι Αστέριος Γούσιος, Αντώνης Κωνσταντάρας, Γιώργος Καραμήτσος, Χάρης Παπαγεωργίου, Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Χρυσανθόπουλος κά., τα μέλη της Διοίκησης της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Λευτέρης Αρβανίτης και Θωμάς Νικολός, ο αρχηγός του ΑΡΗ, Αντώνης Ασημακόπουλος, ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο Ευθύμης Τσακαλέρης, ο Στέλιος Πουλιανίτης, ο Παρασκευάς Μουρατίδης και ο Σάββας Καμπερίδης, καθώς και το προσωπικό των γραφείων.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν αθλητές, προπονητές από ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας. Οι προπονητές Σούλης και Χάρης Μαρκόπουλος, ο Γιώργος Μπόγρης και ο Κώστας Χαραλαμπίδης από τον ΠΑΟΚ, οι Αλέξανδρος Μήτσιαλος, Απόστολος Αποστολίδης και Γιώργος Κυρούδης από τον Ηρακλή, ο προπονητής Κώστας Μέξας και οι αθλητές Σταμάτης Μπένας και Διαμαντής Σλαφτσάκης από την ομάδα του ΚΑΟΔ, ο Μάριος Ματαλών και Κώστας Φλεβαράκης από την ομάδα των Τρικάλων. Επίσης, τη ΧΑΝΘ εκπροσώπησαν οι Γιάννης Σαχπαζίδης, Νίκος Σερέτης, Κώστας Αμπατζάς, Χρήστος Παπαχρήστος και Πέτρος Γκαϊτατζής, ενώ την ομάδα του Πιερικού/Αρχέλαου οι Γιώργος Τσαλμπούρης, Μάριος Σακελλαρίου και Δημήτρης Πόδας. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο ηθοποιός και μέλος των φίλων των παλαιμάχων του ΑΡΗ, Άκης Σακελλαρίου και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, Άγγελος Σπυρίδων.

Οι ειδικοί επί του θέματος, Ι. Κλωνιζάκης, καθηγητής Αιματολογίας-Παθολογίας Α.Π.Θ., Α. Αναγνωστόπουλος, Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, Π. Καλογιαννίδης, Επιμελητής Α-Αιματολόγος και Σ. Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων Μυελού των Οστών, παρουσίασαν τη διαδικασία της δωρεάς μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων και τους τρόπους με τους οποίους αυτή επιτυγχάνεται. Παρουσιάστηκαν, επίσης, στατιστικά στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης των ανθρώπων σχετικά με το θέμα.

Μετά από την ολοκληρωμένη ενημέρωση ακολούθησε εθελοντική αιμοδοσία, στην οποία συμμετείχαν οι αθλητές και η πλειονότητα των παρευρισκομένων.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο οφθαλμίατρος Πέτρος Ράσογλου, γραμματέας των Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του Αρη».

 

Σχετικά άρθρα