Διαμαντίδης: «Η ομάδα ανεβαίνει»!

«Η ομάδα ανεβαίνει, παίζει καλύτερα», ήταν η ενθαρρυντική εκτίμηση του Δημήτρη Διαμαντίδη εν όψει της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, που αρχίζει την Μεγάλη Τετάρτη (15/4) στην Μόσχα.

«Πλέον είμαστε στην φάση των νοκ άουτ αγώνων, στα πλέι οφ», σχολίασε αρχικά ο ηγέτης του Παναθηναϊκού και τόνισε: «Θα αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία τα τελευταία 10 χρόνια πάντα βρίσκεται στο προσκήνιο είτε με συμμετοχή στο Φάιναλ Φορ είτε κατακτώντας τον τίτλο. Είναι «γεμάτη» στην περιφέρεια και στους ψηλούς και έχει ένα πάρα πολύ καλό προπονητή. Πρέπει σίγουρα να ανεβάσουμε την απόδοσή μας σ’ όλους τομείς. Θεωρώ πως η ομάδα ανεβαίνει, παίζει καλύτερα. Ευελπιστώ να γίνουν καλά παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε».

«Η σειρά κρίνεται στις 3 νίκες, κάθε παιχνίδι θα δώσει απαντήσεις», απάντησε ο Διαμαντίδης σε ερώτηση τι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι «πράσινοι» στα ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. «Σε κάθε παιχνίδι βλέπεις τι έχεις κάνει κι αναλόγως τι πρέπει να βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη φορά», εξήγησε ο «Τρισδιάστατος». «Κάθε παιχνίδι θα δώσει τις απαντήσεις». «Το σημαντικό για εμάς ότι πρέπει ‘μαστε καλύτερα κι όλες οι στατιστικές κατηγορίες, οι οποίες ίσως δεν είναι πολύ σημαντικές για εσάς, όπως τα λάθη και τα ριμπάουντ, θα παίξουμε πολύ σημαντικό ρόλο και πρέπει να ‘μαστε πολύ καλοί σ’ αυτά», επισήμανε ο αρχηγός του «εξάστερου».

«Έπειτα την αλλαγή προπονητή έχουμε κρατήσει την άμυνά μας, η οποία μας έχει κρατήσει τα τελευταία δύο χρόνια», εξήγησε ο Διαμαντίδης σε ερώτηση τι εννοεί ότι η ομάδα ανεβαίνει και παίζει καλύτερα. «Ο κόουτς θέλει να τρέξουμε. Σιγά-σιγά βάζουμε ταχύτητα στο παιχνίδι μας, τρέχουμε, βγάζουμε αιφνιδιασμούς, μάλλον θέλουμε να τρέξουμε. Αυτό είναι σημαντικό και θα μας βοηθήσει. Αυτό εννοούσα, όταν έλεγα πώς η ομάδα παίζει καλύτερα».

Σχετικά άρθρα