Ο Παπανικολάου νίκησε τον Ξανθόπουλο!

Μετά την ήττα από την Λαμποράλ Κούτσα στην τελευταία αγωνιστική του Τοπ-16 της Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα ξέσπασε πάνω στην Ομπραντόριο του Βασίλη Ξανθόπουλου, της οποίας και επικράτησε με 77-62 για την 27η στορφή της ισπανικής λίγκας.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν το φαβορί πριν από την έναρξη του ματς και απλά η εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο δεκάλεπτο το επιβεβαίωσε. Με άμυνα από ατσάλι, η Μπαρτσελόνα περιόρισε την Ομπραντόριο μόλις στους έξι πόντους, ενώ οι “μπλαουγκράνα” σημείωσαν 21 πόντους και έβαλαν τα θεμέλια της νίκης τους από πολύ νωρίς.

Η Ομπραντόριο έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο και είχε επιμέρους σκορ 14-23, αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που κατάφερε να πανηγυρίσει ακόμη μία νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα,με 77-62.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μπόστιαν Νάχμπαρ με 20 πόντους και 5/7 τρίποντα και τον ακολούθησε ο Εράζεμ Λόρμπεκ με 18 πόντους. Ο Κώστας Παπανικολάου σε 18 λεπτά που πάτησε στο παρκέ είχε έξι πόντους (3/4 δίποντα, 0/2 βολές), ενώ μάζεψε έξι ριμπάουντ και μοίρασε ένα έτοιμο καλάθι στους συμπαίκτες του! Aπό την Ομπραντόριο ξεχώρισε ο Μάριο Ντέλας με 20 πόντους. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος αγωνίστηκε για 12 λεπτά και είχε τέσσερις πόντους με 1/2 τρίποντα και 1/2 βολές, ενώ μάζεψε δύο ριμπάουντ και μοίρασε μία ασίστ.

Aναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:
Σάββατο 12/04
Μπαρτσελόνα – Ομπραντόριο 77-62
Βαγιαδολίδ – Μούρθια
Καχασολ – Γκραν Κανάρια
Λαμποράλ Κούτσα – Μανρέσα
Κυριακή 13/04
Χιπουσκόα – Τενερίφη
Μπανταλόνα – Σαραγόσα
Μάλαγα – Μπιλμπάο
Βαλένθια – Φουενλαμπράδα
Εστουντιάντες – Ρεάλ Μαδρίτης

Σχετικά άρθρα