Τελικό στα… πέναλτι για Άρσεναλ (videos)

Διαβάστε ακόμα:

Οι Άγγλοι τιμούν τα θύματα του «Χίλσμπορο» (photos)

Η Άρσεναλ βρέθηκε στο… χείλος του γκρεμού στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά κατάφερε κόντρα στην Γουΐγκαν να κρατηθεί… ζωντανή με γκολ στο 82’ (1-1) και έτσι να φτάσει στην μεγάλη πρόκριση νικώντας με 4-2 στα πέναλτι στο «Γουέμπλεϊ», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκας Φαμπιάνσκι που… έβγαλε δυο εκτελέσεις, αφού και στην παράταση δεν άλλαξε κάτι…

Η Γουΐγκαν, που παίζει φέτος στην Τσάμπιονσιπ, και είναι η κάτοχος του Κυπέλλου, έφτασε κοντά σε δεύτερο σερί τελικό. Οι «κανονιέρηδες» θα μάθουν την Κυριακή το αντίπαλό τους ανάμεσα σε Χαλ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!

Η Γουΐγκαν κρατούσε μακριά από τα καρέ της την Άρσεναλ και τελικά στο 63’ κατάφερε να προηγηθεί με τον Τζόρντι Γκόμεθ! Ο Περ Μέρτεζακερ «απάντησε» στο 82’ (1-1). Με την ολοκλήρωση του 90λεπτου δεν άλλαξε κάτι και έτσι οδηγηθήκαμε και έστειλε το ματς στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο δεν άλλαξε κάτι. Στην διαδικασία των πέναλτι οι «κανονιέρηδες» ευστόχησαν και στα τέσσερα που χρειάστηκε να εκτελέσουν με τους Αρτέτα, Σέλστρεμ, Ζιρού και Καθόρλα.

Για την Γούιγκαν δεν κατάφεραν αν σκοράρουν στα δύο πρώτα δύο οι Κάλντγουελ και Κόλισον, με τον Φαμπιάνσκι να τους λέει «stop». Ευστόχησαν στη συνεχεια οι Μποσεζούρ και ΜακΆρθουρ.

Οι συνθέσεις
ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Κάρσον, Περτς, Μπόις, Ραμίς (Κάλντγουελ 86′), Κρέινι, ΜακΆρθουρ, ΜακΈχραν (Κόλισον 64′), ΜακΜάναμαν (Πάουελ 68′), Μπουσεζούρ, Γκόμεθ, Φόρτσουν.
ΆΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Μονρεάλ (Γκιμπς 63′) Αρτέτα, Ράμσεϊ (Σέλστρεμ 113′), Τσάμπερλεϊν, Καθόρλα, Ποντόλσκι (Ζιρού 69′), Σανογκό .

Αναλυτικά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας έχουμε:
Σάββατο
Γουίγκαν – Άρσεναλ 2-4 πέν. 1-1 καν. διάρκεια και παράταση (63′ Τζόρντι Γκόμεθ / 82′ Μέρτεζακερ)
Κυριακή
Χαλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (18:07)

Σχετικά άρθρα