Επιβράβευση και παρότρυνση

Η σημασία του γεμάτου «Γ. Καραίσκάκης» στη σημερινή γιορτή του Ολυμπιακού είναι πολύπλευρη. 

Ο κόσμος της ομάδας θα την επιβραβεύσει πάνω απ’ όλα για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος, με το οποίο ο Ολυμπιακός αυξάνει τις ήδη θεαματικές επιδόσεις του. Έχει πάρει 16 πρωταθλήματα τα τελευταία 18 χρόνια, επίτευγμα πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έχει συγκεντρώσει τέσσερις τίτλους παραπάνω από όλες μαζί τις άλλες ελληνικές ομάδες.

Θα είναι, επίσης, μια ευκαιρία διασκέδασης για τους φίλους του Ολυμπιακού και τις οικογένειές τους, με όλα όσοα έχουν σχεδιαστεί από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ. Παιχνίδια για τα παιδιά, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, το ματς με τον Απόλλωνα, οι βραβεύσεις, τα σόου, η στέψη, ο γύρος του θριάμβου. 

Θα είναι κοινωνική συνεισφορά, με τα χρήματα από τις εισπράξεις να πηγαίνουν στη UNICEF.

Αλλά και παρότρυνση προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας ενόψει του επαναληπτικού της Μ. Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ. Σε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση κι ένα εμπόδιο που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός ώστε να φτάσει προς το τέλος του μήνα σε μια ιστορική διάκριση. Να κάνει τρίτο σερί νταμπλ, κάτι που είχε συμβεί πριν από μισό αιώνα και… βάλε, προς το τέλος της δεκαετίας του 1950. 

Στις φιέστες των προηγούμενων ετών έχουν συμβεί διάφορα που σημάδεψαν την καθεμιά. Το 1997 ήταν η λαχτάρα της επιστροφής στους τίτλους κι ο κόσμος είχε μπει στο γήπεδο! Το 1998 είχε ηττηθεί ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ από τη Βέροια. Το 2000 είχε χειροκροτηθεί ο… Κατσουράνης στο 5-1 με την Παναχαϊκή επειδή είχε σκοράρει κρίσιμο γκολ σε βάρος του ΠΑΟ λίγες μέρες νωρίτερα. Το 2001 είχε τιμηθεί ο Καραταϊδής για την αποχώρησή του, το 2003 είχαν μαζευτεί 50.000 άνθρωποι στον Πειραιά. Αργότερα ήταν το αντίο Ζιοβάνι, η παρουσία του Μαραντόνα, η ιστορία με την απουσία του Ριβάλντο, οι εκδηλώσεις για τον Τζόλε, η τριετία των πιο «συναισθηματικών» αλλά και στο πνεύμα της εποχής εκδηλώσεων τα τελευταία χρόνια, με το εκπληκτικό τελετουργικό στην περσινή φιέστα για τη συμπλήρωση 40 τίτλων. 

Φέτος είναι μία από τις σπάνιες φορές που θα υπάρχει αγωνιστικό ενδιαφέρον πριν από τη γιορτή, με την έννοια ότι θα δοκιμαστεί σε ένα ματς η ομάδα λίγες μέρες πριν από μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Με ιδιαίτερη προσοχή στη συνολική κατάσταση της ομάδας που το τελευταίο διάστημα είχε φρενάρει, αλλά και συγκεκριμένων παικτών που υπολογίζονται για τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ. 

Κι ο Μίτσελ το εννοεί όταν λέει ότι πριν από τη γιορτή, την οποία αξίζουν όλοι για την προσπάθεια και τη δουλειά στη φετινή σεζόν, θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη σοβαρότητα και καλή εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Σχετικά άρθρα