Μάχη τίτλου στο Άνφιλντ

Η κούρσα για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ βαδίζει προς το τέλος της. Απομένουν ακόμα 4 αγωνιστικές και οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας ετοιμάζονται για το τελικό σπριντ.

Η Λιβερπουλ βρίσκεται στην πρώτη θέση δύο βαθμούς πάνω από την Τσέλσι . Ακόμα δύο βαθμούς πιο κάτω είναι η Μάντσεστερ Σίτι ωστόσο έχει και δύο ματς λιγότερα από τους συνδιεκδικητές της.

Το ταξίδι των Πολιτών στο Μέρσεϊσαϊντ θα είναι κρίσιμο για τη συνέχεια. Το θέμα για τους φιλοξενούμενους είναι ότι ξέρουν καλά πως η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια τους.

Αλλά ακόμα και αυτό το παιχνίδι είναι «μικρότερο» σε σημασία από την 25η επέτειο της τραγωδίας του Χίλσμπορο. Κάθε παιχνίδι πρόκειται να ξεκινήσει με επτά λεπτά καθυστέρηση. Τόσο κράτησε το ματς της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 96 άτομα.

Οι κόκκινοι είναι αήττητοι 14 συνεχόμενα ματς και από αυτά έχουν πάρει τους τρεις βαθμούς στα εννέα. Ο Μπρένταν Ρότζερς γνωρίζει καλά την απειλη που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα αλλά η ομάδα του έχει κάθε λόγο να είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ τόνισε ότι η πίεση για την κατάκτηση του τίτλου πηγαίνει στην απέναντι πλευρά. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι χαρούμενος που βλέπει ξανά το συγκρότημά του να είναι σε φόρμα. Το 4-1 κόντρα στη Σαουθάμπτον το απέδειξε. Η Σίτι είναι αήττητη σε επτά παιχνίδια, έχει δεινότητα στο σκοράρισμα και ο Σέρχιο Αγουέρο είναι έτοιμος να επιστρέψει. Έχουν πετύχει 84 γκολ αλλά αυτή τη φορά κοντράρονται με μία ομάδα πού είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα. Η Λίβερπουλ έχει… 90.

Είναι μια αναμέτρηση που οι Ρεντς έχουν κυριαρχήσει στο παρελθόν. Σε 16 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ έχουν κερδίσει τα δέκα και σε πέντε έχουν αναδειχτεί ισόπαλοι. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει μόλις μία νίκη το 2003. Αλλά οι ισοπαλίες στα τελευταία δύο ματς στο Άνφιλντ και η νίκη στο Μάντσεστερ δίνουν πίστη στην ομάδα του Πελεγκρίνι. Καμία δε θα αντέξει να χάσει έδαφος αυτήν την αγωνιστική καθώς το σπριντ για τον τίτλο βαδίζει προς το τέλος του.

Σχετικά άρθρα