Κλωναρίδης: «Να παραμείνω ταπεινός και να δουλέψω»

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης μίλησε στο footmercato.net για τους λόγους που δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στη Λιλ, αλλά και στην πολύ καλή απόδοση που έχει στον Παναθηναϊκό.

«Η σεζόν που έχω κάνει με τον Παναθηναϊκό είναι καλή και ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτό. Έχουμε ωριμάσει σαν ομάδα, καθώς έχουμε κάνει καλή δουλειά. Μέχρι να ολοκληρωθεί  η σεζόν θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχω αγωνιστεί σε αρκετούς αγώνες και καθημερινά μαθαίνω κάτι νέο και βελτιώνομαι. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνω είναι να παραμείνω συγκεντρωμένος, ταπεινός και να δουλέψω ακόμη περισσότερο για να προχωρήσει η καριέρα μου. Μπορώ να τα πάω καλύτερα και δουλεύω καθημερινά έχοντας στο μυαλό μου αυτό τον στόχο», ανέφερε αρχικά.

Μιλώντας για το μέλλον του, σημείωσε: «Υπέγραψα στον Παναθηναϊκό γιατί είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με ιστορία. Ήρθα με στόχο να έχω χρόνο συμμετοχής. Έχω σημειώσει γκολ και ξέρω ότι την επόμενη σεζόν πρέπει να δείξω εκ νέου την αξία μου. Στη συνέχεια αν είμαι έτοιμος, γιατί να μην ξαναγυρίσω στην Γαλλία;».

Για το πέρασμά του από τη Λιλ, είπε: «Η εμπειρία μου στην Γαλλία δεν ήταν κάτι απλό, όμως δεν το μετανιώνω γιατί είχα την τύχη να προπονούμαι με σπουδαίους παίκτες όπως οι Μαβουμπά, Καλού, Μπάσα, Τούλιο και άλλους. Με βοήθησαν να προσαρμοστώ στην ομάδα αλλά και στην χώρα, καθώς έχει διαφορετική κουλτούρα. Όταν υπέγραψα στη Λιλ, όλα ήταν ξεκάθαρα στο μυαλό μου, δεν είχα πάει για να μπω στην ενδεκάδα αλλά για να εξελιχθώ τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προσωπικότητα. Δεν αγωνίστηκα πολύ, αυτό είναι το μόνο αρνητικό, καθώς ήθελα να δείξω τις ικανότητες μου σε υψηλό επίπεδο, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη».

Τέλος, ο Κλωναρίδης είχε να πει τα καλύτερα για τον τεχνικό που είχε στη Λιλ, Ρούντι Γκαρσία. «Νομίζω ότι του άρεσα σαν παίκτης και είχα καλή σχέση μαζί του. Όμως κάποια στιγμή ένιωσε ότι δεν ήμουν έτοιμος, το καταλαβαίνω γιατί ήμουν νεαρός. Το μοναδικό παράπονο που έχω είναι ότι δεν αγωνίστηκα πολύ στη Λιλ, καθώς ήθελα να προσφέρω στον σύλλογο. Παρ’ όλα αυτά δεν θεωρώ ότι ήταν αποτυχία η συγκεκριμένη εμπειρία, καθώς ωρίμασα δίπλα σε σπουδαίους παίκτες και εξελίχθηκα στον τομέα της τακτικής υπό τις οδηγίες του Ρούντι Γκαρσία».

Σχετικά άρθρα