Στα μπαράζ με τριάρα η Ξάνθη

Η Ξάνθη κατόρθωσε να επικρατήσει 3-1 του Παναθηναϊκού και να αποφύγει τον υποβιβασμό της. Πλέον οδηγείται στο μπαράζ παραμονής. «Βράζουν» στο Τριφύλλι με τη διαιτησία του Σπάθα.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε και η ροή του καθορίστηκε από τη λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Σπάθα στο 16ο λεπτό να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Ξάνθης αποβάλλοντας ταυτόχρονα τον Κουτρουμπή για χέρι του τελευταίου. Μια απόφαση που έφερε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Παναθηναϊκού με περισσότερο έξαλλο τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος φώναζε στον τέταρτο διαιτητή Ιωαννίδη «δεν σέβεστε τίποτα, δεν σέβεστε το ποδόσφαιρο». Με την εύστοχη εκτέλεση της εσχάτης των ποινών από τον Σολάρι, άλλαξε εκτός από την αριθμητική ισορροπία και η ισορροπία στο αποτέλεσμα. Ουσιαστικά η πλάστιγγα έγειρε από εκείνο το χρονικό σημείο στην πλευρά των γηπεδούχων.

Μέχρι να κάνει προθέρμανση ο Ρισβάνης για να καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, ήρθε και το 2-0. Ο Λαγός που προσωρινά κάλυπτε το κενό από την αποβολή του Κουτρουμπή, είχε μειονέκτημα έναντι του Σολάρι στον αέρα και ο Αργεντινός στο 22’ σκόραρε για δεύτερη φορά, απογειώνοντας την ψυχολογία των Ξανθιωτών. Όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά για τους γηπεδούχους και εναντίον των φιλοξενούμενων.

Όμως στο 31ο λεπτό μια εκπληκτική ψηλοκρεμαστή πάσα του Δώνη έβγαλε τον Κλωναρίδη στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και με πλασέ στην κίνηση πέρασε τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Κυριακίδη, μειώνοντας το σκορ σε 2-1. Το ματς απέκτησε «άγρια» ομορφιά.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και έδειξε διάθεση ισοφάρισης. Παρά ταύτα σε μια αντεπίθεση της στο 51’ η Ξάνθη κέρδισε κόρνερ και από αυτή τη φάση προήλθε το τρίτο γκολ της ακριτικής ομάδας με τον Μάνταλο μέσα από την περιοχή να μην αφήνει περιθώριο στον Καπίνο. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Και να σφύριζε τη λήξη σε εκείνο το σημείο ο Σπάθας, ρουθούνι δεν θα άνοιγε. Η Ξάνθη διατήρησε την κατοχή μπάλας, κράτησε μακριά από την εστία της τον Παναθηναϊκό και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Κυριακίδης, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Παϊτο (77’ Κομεσίδης), Ντε Γκουζμάν, Βασιλακάκης (82’ Σουάρες), Μάνταλος, Κάλβο, Σολτάνι, Σολάρι.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Μέντες, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Ατζαγκούν (77’ Αγγελόπουλος), Κλωναρίδης (62’ Γιαννιτσάνης), Καρέλης, Πέτριτς (23’ Ρισβάνης).

Σχετικά άρθρα