«Σκλάβοι» των «χαρατσιών» και των διεθνών τοκογλύφων οι Έλληνες

14 Απριλίου 2014

Δουλεύουν περισσότερες ώρες από κάθε λαό της Ευρώπης για να τα βγάλουν πέρα.

Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές, ωστόσο αυτό το γεγονός, όσο και αν αποτελεί αίτια πανηγυρισμών για την ελληνική κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο, την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ αλλά και κάθε οίκο αξιολόγησης, σορτάκια, μεγάλο-επενδυτή κ.τ.λ., δεν έφερε καμία απολύτως αλλαγή στην καθημερινότητα του Έλληνα.

Τα πράγματα για την ελληνική οικογένεια πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οι τιμές των αγαθών παραμένουν στα ύψη, οι μισθοί παραμένουν, στην πλειοψηφία τους, πείνας, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους και τα μόνα πράγματα που βρίσκονται σε μόνιμη άνοδο είναι οι φόροι τα «χαράτσια» και η ανεργία.

Έρευνα του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ότι δηλαδή οι Έλληνες προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να τα «φέρουν βόλτα» καλούνται να δουλέψουν πολύ περισσότερες ώρες από κάθε άλλο λαό της Ευρώπης. Χάνουν δηλαδή κάθε πιθανότητα να έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο προκειμένου να απολαύσουν μία λίγο καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σύμφωνα με διάγραμμα του Bloomberg το 72% των Ελλήνων, δηλαδή 7 στους 10 Έλληνες, πρέπει να δουλεύουν περισσότερες ώρες για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, σε αντίθεση με τους Ολλανδούς, όπου μόνο το 4,2% χρειάζεται να αφιερώσει περισσότερες ώρες στη δουλειά για ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Δείτε το διάγραμμα:

 
 
Πηγή: www.kontranews.gr 
 
 
 
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...