Ξάνθη: Οικογένεια ψάχνει τροφή στα σκουπίδια. Εικόνες που σοκάρουν

14 Απριλίου 2014

Τροφή μέσα σε κάδο σκουπιδιών που βρίσκεται επί της οδού Βουλγαροκτόνου στην Ξάνθη αναζητούσαν το μεσημέρι της Κυριακής μια μητέρα με το ανήλικο τέκνο της. 

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές για την πόλη της Ξάνθης μιας και πλέον σε καθημερινή βάση συναντά κανείς ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή άτομα που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση και έχουν οδηγεί στα όρια της εξαθλίωσης να αναζητούν τόσο τροφή όσο και κάθε άλλη αξιοποιήσιμη ύλη μέσα στους κάδους των σκουπιδιών. Η εν λόγω μητέρα εντοπίστηκε να αναζητά τροφή μέσα στο κάδο ενώ στη συνέχεια ο ανήλικος γιος της “βουτά” μέσα σε αυτόν ψάχνοντας και αυτός κάτι φαγώσιμο. Μετά από λίγη ώρα ακόμη ένα ανήλικο κοριτσάκι πλησιάζει στον κάδο συνομιλώντας για λίγα λεπτά με τους ρακοσυλλέκτες. 

Η εικόνα από μόνη της σοκάρει, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που στην κυριολεξία προχωρούν σε επιδρομές στα σκουπίδια, έχοντας μαζί τους ακόμη και καροτσάκια από σούπερ μάρκετ τα οποία γεμίζουν με καθετί που εντοπίσουν μέσα στα σκουπίδια και θεωρούν ότι μπορεί να τους φανεί χρήσιμο. Πριν από μερικούς μήνες μια μεγάλη ποσότητα παπουτσιών δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης ήταν αρκετή για να δημιουργήσει ουρές πολιτών που αναζητούσαν υποδήματα, ενώ δεν είναι λίγοι οι πολίτες που όταν επιλέγουν να πετάξουν ρούχα ή χρηστικά αντικείμενα στα σκουπίδια δεν τα πετούν μέσα στους κάδους αλλά τα αφήνουν στο πλάι μέσα σε σακούλες, σκεπτόμενοι ότι ίσως κάποιοι που τα έχουν ανάγκη τα δουν και τα πάρουν. 

Στο σύνολό τους οι ρακοσυλλέκτες προέρχονται από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και δη τις συνοικίες των αθίγγανων, οι οποίοι δυστυχώς αποκτούν οντότητα για τους διοικούντες της περιοχής λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές.

thrakitoday.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ