Λαδερά φασολάκια με πατάτες

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />1,5 κιλό φρέσκα φασολάκια<br />1-2 κρεμμύδια<br />5-6 σκελίδες σκόρδο<br />1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />4-5 ντομάτες ώριμες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ<br />1 γεμάτη κουταλιά πελτέ<br />2 πατάτες κομμένες σε κύβους<br />1/3 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό<br />αλάτι- πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε ένα μπολ καθαρίζουμε πολύ καλά τα φασολάκια, αφαιρώντας προσεκτικά τις ίνες με το ειδικό εργαλείο και έπειτα τα πλένουμε.<br />Αν είναι πλατιά τα κόβουμε κατά μήκος στην μέση. Καθαρίζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις κόβουμε σε κύβους. Κατόπιν  πλένουμε με άφθονο νερό τα φασολάκια και τις πατάτες.<br /><br />Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ή χωρίς για να γίνουν πιο ελαφριά.<br />Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και πολύ ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 κούπα νερό, τις πατάτες, το αλάτι και πιπέρι.<br /><br />Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.<br /><br />Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα λάδι και 1 κούπα νερό.<br />Αφήνουμε τα φασολάκια να μαγειρευτούν για περίπου μισή ωρίτσα.</p>
<p> </p>
<div>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a href="http://www.sidagi.gr">www.sidagi.gr</a> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα