Οι 5 πιο συνηθισμένοι φόβοι ενός πατέρα

14 Απριλίου 2014

Φόβο και αγωνία αισθάνονται οι εγκυμονούσες κατά την διάρκεια της κύησης, για την μεγάλη αλλαγή που πρόκειται να συμβεί στη ζωή τους. Την αγωνία για το μωράκι που θα έρθει στον κόσμο μοιράζονται σύμφωνα με έρευνες και οι μπαμπάδες. Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι φόβοι κάθε μέλλοντα μπαμπά:

Τοκετός

Η διαδικασία του τοκετού φοβίζει και αγχώνει κάθε άντρα, καθώς πρόκειται για κάτι τελείως ξένο για αυτόν, στο οποίο μπορεί να έχει μόνο υποστηρικτικό ρόλο.

Χρήματα

Από τη στιγμή που ένας άντρας γίνεται πατέρας το άγχος του σχετικά με τα χρήματα μεγαλώνει. Όλοι οι άντρες νιώθουν μια μεγαλύτερη πίεση σχετικά με το αν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις νέες απαιτήσεις της οικογένειας τους.

Σχέση με την σύντροφο

Οι περισσότεροι άντρες δεν είναι προετοιμασμένοι για τις αλλαγές που φέρνει ένα μωρό στη σχέση του ζευγαριού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα στην καρδιά και στις προτεραιότητες της γυναικάς τους.

Αλλαγές στην ζωή του

Η γέννηση και το μεγάλωμα ενός παιδιού αλλάζει τα πάντα στη ζωή κάθε γονιού, από μικρές αλλαγές της καθημερινότητας του μέχρι την ίδια την κοσμοθεωρία του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ζωή.

Καλός πατέρας

Η μεγαλύτερη αγωνία κάθε νέου μπαμπά είναι αν θα είναι καλός στον καινούριο του ρόλο, αν δηλαδή θα μπορέσει να το μεγαλώσει με αγάπη και φροντίδα και να αποτελέσει το καλύτερο πρότυπο για εκείνο. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...