Βανγκέλι: «Έγιναν τραγικά λάθη στον Άρη»

Για τον υποβιβασμό του Άρη αλλά και για την επόμενη ημέρα στους “κίτρινους” μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Libero” ο Κρίστι Βανγκέλι.

Οι δηλώσεις του:

Για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το φινάλε της χρονιάς: «Ήταν ο τελευταίος αγώνας και η ομάδα από τη νέα χρονιά δεν θα παίζει στη Σούπερ Λιγκ. Ήταν άσχημο για εμάς ψυχολογικά. Προσπαθήσαμε να πάρουμε τη νίκη για τον κόσμο, αλλά και πάλι δεν τα καταφέραμε. Κάναμε ό,τι καλύτερο για να κερδίσουμε και χτες».

Για την εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια και ενώ ο υποβιβασμός ήταν δεδομένος: «Το είχαμε πει με τον προπονητή και τα υπόλοιπα παιδιά. Να παίξουμε για τη φανέλα της ομάδας. Δεν έπρεπε να την αφήσουμε να ξεφτιλιστεί, αλλά να βγάλουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

Για το τι έφταιξε και η φετινή χρονιά εξελίχθηκε με αυτό τον τρόπο: «Όταν ήρθα στην ήξερα τις δυσκολίες. Κάναμε ένα σερί 6 βαθμών και πλησιάσαμε. Κάποια λάθη δικά μας όμως, αλλά και των διαιτητών μας στέρησαν βαθμούς. Φυσικά παίρνουμε την ευθύνη, αλλά και οι διαιτητές μας στέρησαν κάποιους βαθμούς. Ανθρώπινα λάθη να τα πούμε; Δεν ξέρω».

Για την παρουσία αρκετών νεαρών παικτών στο ρόστερ του Άρη: «Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Υπήρχαν οκτώ έμπειροι, που βοηθούσαν τους νεαρούς της ομάδας. Δεν κρατήθηκαν όμως αυτά τα παιδιά, από τη στιγμή που δεν μπορούσε η ομάδα να κάνει μεταγραφές. Αντίθετα ήρθαν κάποιοι άλλοι ξένοι που δεν βοήθησαν καθόλου. Οι νεαροί έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, αλλά οι συνθήκες δεν τους βοήθησαν καθόλου».

Για την πτωτική πορεία του Άρη τα τελευταία χρόνια: «Θέλει κόπο για να το κάνεις αυτό. Είναι τραγικά τα λάθη. Δεν γίνεται να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Εγώ έχω φύγει εδώ και τρία χρόνια από την ομάδα και τον τελευταίο χρόνο δεν τον έχω πληρωθεί. Και άλλοι είναι. Δεν λέω φυσικά ότι δεν προσέφεραν. Πως κάνεις ένα ρόστερ 35 παικτών, όταν δεν μπορείς να τους πληρώσεις; Κάποιοι ήθελαν να βγάλουν λεφτά από τον Άρη. Γενικά τα πράγματα ήταν τραγικά. Η αλήθεια πονάει, αλλά πρέπει να λέγεται. Ο Κόκε έχει φύγει από την ομάδα και έχει πληρωθεί μέχρι τελευταίο ευρώ, ενώ χρωστάει κιόλας. Εγώ για παράδειγμα έφερα και λεφτά στην ομάδα, αλλά ακόμα μου οφείλονται χρήματα».

Για την επόμενη μέρα του Άρη: «Πρέπει να αρχίσουν όλα από το μηδέν. Να υπάρξει μία οργάνωση και αν γίνουν αυτά, ο Άρης θα φτάσει εκεί που πρέπει. Έχει και τον κόσμο του, ο οποίος αν και η ομάδα έχει πέσει εδώ και τόσο καιρό, έρχεται συνέχεια στο γήπεδο. Ελπίζω στο τέλος να τα καταφέρουν και η ομάδα να επιστρέψει πιο δυνατή, χωρίς προβλήματα».

Για το δικό του μέλλον: «Είναι νωρίς ακόμα. Η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα στην ομάδα, και είναι ένα παράπονο που το έχουν αρκετοί παίκτες. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και θα είναι ελκυστικός για οποιοδήποτε παίκτη, ακόμα και στη Β` Εθνική».

Σχετικά άρθρα