Πέντε λόγοι για να φάτε αυγό!

15 Απριλίου 2014

Η πληρότητα της διατροφικής αξίας του αυγού έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ένα μέρος του οργανισμού μας που δεν ευνοείται με κάποιο τρόπο από όσα προσφέρει θρεπτικά το αυγό. Με την Κυριακή του Πάσχα να απέχει μόλις λίγες μέρες, τα αυγά θα είναι άφθονα σε κάθε τραπέζι.

Δείτε πέντε λόγους που αξίζει όχι μόνο να τα τσουγκρίσετε, αλλά να φάτε κιόλας.

- Περιέχουν καλή πόσοτητα χολίνης, έναν τύπο της βιταμίνης Β που είναι απαραίτητος στα βρέφη για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου τους.

- Τα αυγά ως μέρος του πρωινού σας γεύματος, θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις «λιγούρες» προς το τέλος της ημέρας. Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που περιέχουν βοηθάει τον οργανισμό να νιώθει χορτασμένος.

- Σύμφωνα με προσφατη έρευνα η τυροσίνη, ένα αμινοξύ που έχει το αυγό, βοηθάει στην ταχύτερη λειτουργία και χρόνο ανταπόκρισης του εγκεφάλου. Μάλιστα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μπορεί να βελτιώσει τα αντανακλαστικά στην οδήγηση.

- Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύουν τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. Αν και το μαγείρεμα του αυγού, μειώνει τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα μήλα.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ