Απόψε η Μήδεια στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

15 Απριλίου 2014

Η Κατερίνα Παλιού παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την τραγωδία του Ευριπίδη.

Ένας ψυχίατρος παρουσιάζει την Τραγωδία «Μήδεια» του Ευριπίδη σε μορφή δραματοθεραπείας σε ένα συνέδριο Ψυχιατρικής (κοινό). Οι χαρακτήρες είναι, κατά επιστήμη, ασθενείς λόγω Έρωτος. Κατά την εξέλιξη της Τραγωδίας ο ψυχίατρος ταυτίζεται με τα πρόσωπα των ρόλων και μέσω του τραγικού κειμένου και της πλοκής της Τραγωδίας βλέπουμε την «κατάβαση» τη δική του στα Εσώτερα της ύπαρξής του καθώς και όλων των χαρακτήρων, με αποτέλεσμα την Ανάλυση, τη Συντριβή, την Κατανόηση, καθώς και την Κάθαρση που έρχεται με τη Λύτρωση, που δεν είναι άλλη από την Παραδοχή, την Προσωπική Ευθύνη, το Τίμημα και τη μεγαλειώδη Συγχώρεση, που έρχεται από το Θείον με την ανάληψη της Μήδειας στους Ουρανούς με το Άρμα του προγόνου της Θεού Ήλιου.

Κατά την εξέλιξη της Τραγωδίας επίσης παρακολουθούμε τον καυτηριασμό της ματαιοδοξίας, του ρατσισμού, της αχαριστίας και της έλλειψης σεβασμού απέναντι στα φύλα Θήλυ και Άρρεν.

Η μουσική (βιολί) επί σκηνής εντάσσεται σκηνοθετικά και δραματουργικά στην πλοκή της Τραγωδίας, αποτελώντας τον χώρο των Ουρανών, των Θεών και τον από μηχανής Θεό – το Άρμα του θεού Ήλιου, προπάτορα της Μήδειας.

Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν σε εθελοντικό ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.

Πες μου που και πότε:

Τι
Μήδεια

Πού
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ,

Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος ,

Τηλ.: 210-3418550

Συγγραφέας: Ευριπίδης

Σκηνοθέτης: Κατερίνα Παλιού
Ηθοποιοί: Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κατερίνα Παλιού, Λυδία Πάλλα, Μικαέλα Ζούστη, Μαρία Ρεμπούτσικα

ΣυντελεστέςΜουσική: Έφη Ράτσου.
Σκηνογραφία: Peter Sevchenko.

Κινησιολογία: Κατερίνα Παλιού.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Πιλάτη.
Υπεύθυνη σκηνής: Αγγελική Λίκκα.
Μακιγιάζ: Πολυξένη Ζώτου

Πότε: 15 Απριλίου

Μέχρι Πότε:
15 Απριλίου

Τι ώρα: 20.30

Διάρκεια 100'
Διάλειμμα Όχι
Εισιτήρια 10€, 8€

Μαθητικό /Φοιτητικό / Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών & Μέλη Πυροσβεστικού Σώματος (κάρτα) / Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας / ΑμΕΑ / Άνω των 65ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...