Βγάλτε το κρέας από τη διατροφή σας για καλύτερη υγεία!

15 Απριλίου 2014

Το άπαχο κρέας είναι υψηλό σε πρωτεΐνες και πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά αν το καταναλώνετε συχνά και σε μεγάλες ποσότητες υπάρχουν σοβαροί λόγοι να κλονιστεί η υγεία σας. Ωστόσο, αν μειώσετε την κατανάλωση του είναι πολλαπλά τα οφέλη που δίνει στον οργανισμός σας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «American Journal of Preventative Medicine»,  τα δυο τρίτα των συμμετεχόντων που μείωσαν κατά μόλις μια ημέρα την κατανάλωση κρέατος, ανέφεραν βελτίωση στη γενική τους υγεία.
Επίσης, έρευνες δείχνουν πως όσοι καταναλώνουν λιγότερο κρέας και ακολουθούν μια φυτοφαγική διατροφή έχουν χαμηλότερο βάρος και Δείκτη Μάζας Σώματος;
Η διατροφή που κατά κύριο λόγο βασίζεται σε κόκκινο και κατεργασμένο κρέας  συνδέεται άμεσα με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και θανάτου από καρκίνο. Οι επιστήμονες του Harvard υποστηρίζουν πως μειώνοντας το κρέας, ή βγάζοντάς το έξω από την καθημερινή διατροφή σας, μπορείτε να περιορίσετε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 19%.
Τα γεύματα που δεν περιέχουν κρέας είναι πιο οικονομικά και παράλληλα ετοιμάζονται γρήγορα. Επίσης, με την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, θα ενισχύσετε τον οργανισμό σας σε ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και άλλες βιταμίνες.
 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ