Ματσιούλις: «Πιστεύω στην ομάδα μου»

Όσο ο Παναθηναϊκός θα αγωνίζεται ως ομάδα τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, όπως δήλωσε ο Γιόνας Ματσιούλις , ο όποιος εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες των «πρασίνων» και τόνισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για τις μάχες κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 
Ο Γιόνας Ματσιούλις έγραψε για τη σειρά των προημιτελικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αρχής γενομένης από το ματς της Μεγάλης Τετάρτης (15/04). Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο blog του στην Ευρωλίγκα, ο Λιθουανός άσος:
«Γεια σε όλους! Ελπίζω όλοι να είσαστε καλά και έτοιμοι να απολαύσετε τα play offs της Euroleague. Η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της, όμως έχουμε μια σειρά από σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας. Πετύχαμε έναν από τους φετινούς στόχους, να είμαστε ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και τώρα ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Αρχικά είναι όμορφη η αίσθηση να βρίσκεσαι στα play offs. Τελικά, είμαστε εδώ για μερικά από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Παλεύαμε από την αρχή να φτάσουμε εδώ και τώρα το κάθε ματς μετράει, ο κάθε πόντος είναι σημαντικό, το κάθε ριμπάουντ, η κάθε πάσα. Πάμε στη Μόσχα για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς και ξέρουμε ότι πρέπει να νικήσουμε τουλάχιστον μια φορά εκεί. Θα είναι δύσκολα, αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να πάμε και να δώσουμε τη μάχη μας. Κι όσο μαχόμαστε ως ομάδα, πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για το Μιλάνο.
Πιστεύω στην ομάδα μου, γνωρίζω όμως ότι η αποστολή μας δεν είναι εύκολη. Η ΤΣΣΚΑ δεν τερμάτισε στην πρώτη θέση του ΣΤ’ ομίλου του Top 16 τυχαία. Έπαιξαν καλά, έχουν καλό προπονητή και πλήρες ρόστερ. Οπότε, αν θέλουμε να προκριθούμε στο Final 4, πρέπει να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται. Γίνεται πολύς λόγος, για παράδειγμα, για τα μεγάλα κορμιά που έχουν. Διαθέτουν ισχυρή front line με μεγαλόσωμους ψηλούς παίκτες. Όμως εμείς έχουμε ψηλούς και γρήγορους παίκτες. Οπότε θα δούμε στο παρκέ ποιος θα το μετατρέψει αυτό σε πλεονέκτημά του. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν. Επίσης ξέρουμε πως έχουν πρόβλημα με τον τραυματισμό του Μίλος Τεόντοσιτς. Είναι ο βασικός του πλέι μέικερ, όμως μερικές φορές όταν ένας παίκτης είναι απών, οι υπόλοιποι προσπαθούν πιο σκληρά. Θα δούμε… Μόνο το παιχνίδι θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις.
Προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας για μια δύσκολη σειρά αγώνων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Πολλοί ήταν σίγουροι ότι θα είχαμε αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι εγώ πίστευα ότι θα ταξιδεύαμε στην Ισπανία, όμως αντ’ αυτού έχουμε την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, η αποστολή είναι η ίδια: Να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε όταν το παιχνίδι θα ξεκινήσει! Κι αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και τώρα, όπως πάντα!
Να προσέχετε τους εαυτούς και απολαύστε τα play offs της Euroleague!»
 
 

Σχετικά άρθρα