Όταν έλειψε ο Αρόγιο…χόρεψε για το 1-0 η Μπάρτσα!

Η Γαλατάσαραϊ για όσο διάστημα ο Κάρλος Αρόγιο ήταν στο παρκέ ήταν το αφεντικό μέσα στην Βαρκελώνη, αλλά ο τραυματισμός του άλλαξε τα δεδομένα, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει τα ηνία και τελικά τη νίκη με 88-61, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ. 

Η Γαλατάσαραϊ με το ξεκίνημά της στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι όλα τα ματς είναι αμφίρροπα, από την στιγμή που πλέον βαδίζουμε στα πλέι οφ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, κατάφερε να πιάσει στον ύπνο της Μπαρτσελόνα μέσα στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” και με τους Αλντεμίρ και Αρόγιο σε θέση οδηγού πέρασε μπροστά με 0-9. Το πρώτο καλάθι για την Μπαρτσελόνα ήρθε μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά αφλογιστίας και σταδιακά ξεκίνησε να ανεβάζει τον ρυθμό της και να μειώνει σε 10-14 στα μισά της περιόδου. Ο Αρόγιο και ο Αλντεμίρ όμως, ήταν πανταχού παρόντες και έδιναν στην Γαλατά τις ανάσες που εκείνη χρειάζονταν, με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά με επτά πόντους και το 14-21 στο όγδοο λεπτό. Στα δύο λεπτά για την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, οι δύο ομάδες δεν πέτυχαν κάποιο πόντο, και έτσι στο τέλος του δεκαλέπτου η Γαλατά ήταν μπροστά με 14-21.

Η διαφορά ανέβηκε και πάλι στους εννέα πόντους και το 14-23 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με την Γαλατά να δείχνει έτοιμη να “χτυπήσει” την Μπαρτσελόνα για όσο αντέξει. Οι παίκτες όμως του Τσάβι Πασκουάλ, αντέδρασαν και με ένα γρήγορο 6-0 μείωσαν σε 20-23 και λίγο αργότερα σε 23-25. Η Γαλατά όμως παρά την πίεση των “μπλαουγκράνα” δεν έχασαν στιγμή το προβάδισμά τους και με τον Αρόγιο να την οδηγεί πήρε κεφάλι με 25-31 στο 17ο λεπτό. Όμως παρά το γεγονός ότι η Γαλατά πήγε στα αποδυτήρια με το +2 και το 33-35, η χαρά της δεν ήταν πολύ μεγάλη… Και αυτό γιατί 1’10” πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου, ο Κάρλος Αρόγιο, τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος από τους Ισπανούς φιλάθλους για τα αποδυτήρια. Ο Αρόγιο είχε σε 16 λεπτά συμμετοχής 14 πόντους! Πάντως η κυριαρχία της Γαλατά οφείλονταν εκτός από τους κυρίους Αλντεμίρ και Αρόγιο και στην υπεροχή της στα ριμπάουντ.

Από την στιγμή που η Γαλατά είχε χάσει τον Αρόγιο, η Μπαρτσελόνα ήταν δεδομένο ότι θα ήθελε να εκμεταλλευτεί την απουσία του… Όπερ και εγένετο. Οι γηπεδούχοι, πήραν φοράν και με τον Τζόι Ντόρσεϊ να έχει την απόλυτη κυριαρχία μέσα στο ζωγραφιστό μέσα σε έξι λεπτά ματς είχαν επιμέρους σκορ 14-6 και έτσι ήταν μπροστά με 47-41. Η Μπαρτσελόνα από την στιγμή που πήρε το προβάδισμα, δεν άφησε την Γαλατά να αντιδράσει, κάτι που έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολο για την τουρκική ομάδα μιας και ο Αρόγιο είδε το δεύτερο μισό του ματς από τα αποδυτήρια. Η Μπάρτσα μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά μάλιστα είχε ανεβάσει το προβάδισμά της στους δέκα πόντους και το 59-49.

Η διαφορά ξέφυγε για την Μπαρτσελόνα, με τους “μπλαουγκράνα” να εκμεταλλεύονται την αδυναμία της Γαλατάσαραϊ να ακολουθήσει τον ρυθμό, και έτσι βρέθηκε να προηγείται με 70-49 στο 32ο λεπτό! Όμως η Μπαρτσελόνα δεν σταμάτησε εκεί και εκτόξευσε την διαφορά στους 30 πόντους και το 88-58, λίγο πριν το τέλος του ματς. H Mπαρτσελόνα έκανε το 1-0 στη σειρά παίρνοντας τη νίκη με 88-61, με το σκορ να μην φανερώνει πλήρως την εικόνα του ματς. 

Δεκάλεπτα: 14-21, 33-35, 59-49, 88-61

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πούλεν 11(3/3τρ) Ντόρσεϊ 8(11ρ), Σάδα 2, Χουέρτας (0/3σ), Αρμπρίνες 5, Ναβάρο 12(2), Παπανικολάου 4(5ασ), Ολεσον 11(3), Λόρμπεκ 6, Νάχμπαρ 19(3/4τρ), Τόμιτς 10 (6ασ).

Γαλατασαράι (Αταμάν): Ερτσεγκ 4, Χέρστον 6, Μαρκοϊσβίλι 3 (1), Ακιόλ 1, Αλντεμίρ 9(7ρ), Μπονσού 5, Μάτσβαν 4, Αρόγιο 14(2), Γκουλέρ, Αρσλάν 9 (2), Ντάντλεϊ 6, Ντόμερκαντ.

Σχετικά άρθρα