Φάε το αγαπημένο σου φαγητό και χάσε κιλά!

16 Απριλίου 2014

Το σύστημα απώλειας βάρος «Food Lovers» δεν είναι ακριβώς δίαιτα και απευθύνεται σε αυτούς που τους αρέσει το φαγητό! Δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από την εταιρεία Provida με τον διατροφολόγο Robert Ferguson. Πρόκειται για απλή στην εφαρμογή της δίαιτα που βασίζεται στο «πάντρεμα» συγκεκριμένων τροφών και στους χρόνους κατανάλωσης τους. Δεν έχει γρήγορα αποτελέσματα, αλλά είναι εύκολο να τηρήσεις πιστά τις οδηγίες.

Το μυστικό είναι να μάθεις για τους «γρήγορους» και «αργούς» υδατάνθρακες και πώς να συνδιάσεις την πρωτείνη και τα υγιεινά λιπαρά. Με βάση το αρχικό σας βάρος να περιμένετε απώλεια τουλάχιστον 5 κιλών ανά εβδομάδα!

Τα βασικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης δίαιτας είναι κοινά με αρκετές άλλες δίαιτες. Κατανάλωση λαχανικών,φρούτων, ολικής άλεσης δημητριακών, άπαχο κρέας, σε ελεγχόμενες ποσότητες. Μπορεί μάλιστα να προσαρμοστεί το διατροφολόγιο για χορτοφάγους, διαβητικούς, καρδιοπαθείς κλπ.

Πως λειτουργεί: Τρως το σωστό συνδιασμό προτείνης και συγκεκριμένων ειδών υδατανθράκων και επιταχύνεις τον μεταβολισμό καίγοντας λίπος. Στόχος δηλαδή είναι ο συνδιασμός «γρήγορων» και «αργών» υδατανθράκων και πρωτείνης. Ένα από το κάθε ένα σε κάθε γεύμα πρωί, μεσημέρι, βράδυ.

 

«Αργοί» υδατάνθρακες: λαχανικά, φασόλια και φρούτα-εσπεριδοειδή  που περιέχουν μικρή ποσότητα ζάχαρης.

 

«Γρήγοροι» υδατάνθρακες: δημητριακά και τα περισσότερα φρούτα (μακαρόνια, καλαμπόκι, ρύζι, ψωμί, κεράσια, νεκταρίνια, σταφύλια, γάλα κλπ)

 

Πρωτείνη: Κρέας και ξηρούς καρπούς.

 

Φτιάξτε μια λίστα με τις αγαπημένες σας τροφές ανα κατηγορία και συνδιάστε σε κάθε γεύμα σας μία τροφή από κάθε κατηγορία. Μεταξύ των γευμάτων μπορείτε να τρώτε σνακ ακόμα και junk food αρκεί να η κατανάλωση τους να απέχει τουλάχιστον 2 ώρες από το κυρίως γεύμα. Επίσης το σνακ να μην υπερβαίνει τα 45γραμ υδατάνθρακες  και τις 200 θερμίδες.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ