Μπρέικ στην παράταση η Μακάμπι!!

Τι και αν βρέθηκε πίσω ακόμη και με 12 πόντους; Η Μακάμπι ανέτρεψε όλα τα δεδομένα, έκανε την αντεπίθεσή της στην τελευταία περίοδο, έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί… σκότωσε την Μιλάνο παίρνοντας τη νίκη με 99-101 και πανηγυρίζοντας το μπρέικ και το 1-0 στη σειρά. 

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και Μακάμπι Τελ Αβίβ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πρώτη μάχη στα πλέι οφ, με τις δύο ομάδες να ξεκινήσουν κάπως νωχελικά στο ματς και μετά από πέντε λεπτά αγώνα να έχουν περιοριστεί, με το σκορ να είναι μόλις στο 7-6. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν εξαιρετικός και ήταν εκείνος που έδωσε το προβάδισμα στην ισραηλινή ομάδα με 9-10. Κάπου εκεί ο ρυθμός ανέβηκε, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν επιθετικές λύσεις και την Μιλάνο να είναι εκείνη που βρήκε τις περισσότερες και κατά συνέπεια οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι πέρασαν μπροστά με 20-15 στο όγδοο λεπτό. Οι Μιλανέζοι διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, οπότε και το σκορ ήταν 23-19.

Ο Γκάνι Λαβάλ ήταν ο άνθρωπος κλειδί για την Μιλάνο στην δεύτερη περίοδο, μιας και με δικό του γκολ φάουλ έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στην ομάδα του και το 27-21 στο 11ο λεπτό. Η Μακάμπι όμως, είχε όλες τις λύσεις για να απαντήσει και με τον Τζο Ινγκλις να φτάνει τους επτά πόντους έκανε το 31-29. Οι άμυνες των δύο ομάδων εξακολουθούσαν να μην υπάρχουν στο ματς και στο 15ο λεπτό οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι ήταν μπροστά με 37-31. Η ισραηλινή ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν είχε βρει τους τρόπους να σταματήσει τον Λαβάλ, ο οποίος έγραψε το 43-35 στο 18ο λεπτό. Οι Μιλανέζοι πήγαν στα αποδυτήρια με το +5 και το ταμπλό να δείχνει το 47-42 υπέρ τους.

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Μιλάνο ανέβασε ακόμη περισσότερο ρυθμό, με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να παλεύει μόνος του από πλευράς Μακάμπι, αλλά αυτό δεν έφτανε, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν την διαφορά τους στο +12 και το 57-45 στο 24ο λεπτό. Η διαφορά σταθεροποιήθηκε για την Μιλάνο σε διψήφιο αριθμό και αυτό εν πολλοίς οφείλονταν στα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας των γηπεδούχων στα τρίποντα. Έτσι μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά η Μιλάνο είχε σαφές προβάδισμα με 70-58.

Η Μακάμπι μπήκε καλύτερα στην τελευταία περίοδο, θέλοντας να εξαντλήσει τις πιθανότητες να πάρει το διπλό και μείωσε σε 72-65 στο 32ο λεπτό. ΄Ομως η Μιλάνο έτρεξε ένα σερί 6-0 και πήρε εκ νέου σημαντικό προβάδισμα με 78-65 στα μισά της περιόδου. Η Μακάμπι όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, μιας και κατάφερε να μειώσει στο 84-77 στο 38ο λεπτό. Ο Ρίκι Χίκμαν είχε βαλθεί να αλλάξει την ροή του ματς και μείωσε ακόμη περισσότερο και στο 84-80, 32 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, με την Μιλάνο να έχει μείνει στάσιμη επιθετικά για περίπου τρία λεπτά. Ο Ράις με δύο βολές έγραψε το 85-82, 28 δεύτερα πριν από το φινάλε. Ο Ράις συνέχισε με την ίδια ψυχραιμία και έφερε την Μακάμπι σε απόσταση αναπνοής και το 85-84! Μετά από τις τέσσερις συνεχόμενες τέσσερις εύστοχες βολές του, συνέχισε το βιολί του και με γκολ φάουλ, έβαλε μπροστά την Μακάμπι για το 86-87, 11 δευτερόλεπτα πριν από το συγκλονιστικό φινάλε!! Ο Λανγκφορντ δέχθηκε μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα από τον Τάιους, όμως ο ίδιος διόρθωσε το λάθος του και ευστοχήσε σε μία από τις βολές που εκτέλεσε και έκανε το 87-87 και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Μακάμπι ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα και βρέθηκε μπροστά με 89-93 στο 42ο λεπτό. Όμως η Μιλάνο ισοφάρισε σε 93-93 στο 44ο λεπτό και ο Ράις έβαλε και πάλι μπροστά την Μακάμπι με 93-95, για να έρθει ο Τζέρελς και να δώσει προβάδισμα στους Μιλανέζους για πρώτη φορά στην παράταση με 96-95! Ο Χίκμαν έκανε το 96-97, με τον Τάιους να κλέβει την μπάλα από τον Λάγκφορντ και μετά και πάλι ο Χίκμαν έκανε το 96-99!!

Σχετικά άρθρα