Δείτε το ωράριο των καταστημάτων- Αλαλούμ έγινε με το αυτόφορο

17 Απριλίου 2014

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινούνται εδώ και μια εβδομάδα τα μαγαζιά, με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά περισσότερο του συνηθισμένου ωραρίου, προκειμένου να διευκολύνουν τους καταναλωτές για τις αγορές τους ενόψει του Πάσχα.

Και σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ. Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, τα καταστήματα θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο όταν τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ από την Τρίτη 22 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

Αλαλούμ με το αυτόφωρο στα καταστήματα

Εμπλοκή έχει προκύψει με το ζήτημα του αυτοφώρου για όσους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων ή υπαλλήλους εργαστούν πριν από την 1 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Τη σύγχυση προκάλεσε ένας νόμος του 1976 που προβλέπει την σύλληψη των καταστηματαρχών καθώς και των υπαλλήλων εμπορικών καταστημάτων που θα εργαστούν ή θα επιχειρήσουν να εργαστούν πριν την ολοκλήρωση του θρησκευτικού μυστηρίου της Αποκαθήλωσης το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο συγκεκριμένος νόμος περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εμπορικού κόσμου με τους επιθεωρητές εργασίας να διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία σύλληψη καθώς και πέρυσι προέβησαν μόνο σε προληπτικές, προφορικές συστάσεις.

Ωστόσο, πηγές από το υπουργείο Εργασίας διαρρέουν ότι δεν θα υπάρξει καμία σύλληψη για όσους επιλέξουν να εργαστούν σήμερα πριν τη 1.

Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ για σήμερα είναι από την 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

 
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ