Η πεντανόστιμη Nαυπλιώτικη μαγειρίτσα

17 Απριλίου 2014
Υλικά

1 κιλό Συκωταριά αρνίσια βρασμένη και ψιλοκομμένη
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ½ φλ.τσαγ κρασί λευκό
3 κ.σ ξύδι
2 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα
1 μαρούλι χοντροκομμένο
200 γρ. λάπαθα χοντροκομμένα
½ φλ.τσαγ μυρώνια ψιλοκομμένα
1 φλ.τσαγ άνηθο ψιλοκομμένο
2 φλ.τσαγ ελαιόλαδο
1 κ.σ βούτυρο γάλακτος
4 κ.σ ρύζι γλασέ
Για το Αυγολέμονο
2 φλ.τσαγ Ζωμό κρέατος
2 αυγά
3 κ.σ κόν φλάουερ
Χυμό από 1 λεμόνι
½ κ.γλκ πάπρικα
Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
 
Πλένουμε καλά την συκωταριά. Ζεματίστε την σε βραστό νερό για 15΄ . στραγγίξετε και αφήστε την να κρυώσει. Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόψτε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε τα εντόσθια, το κρασί, το νερό και 1 φλ.τσαγ νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και βάλτε σε μεσαία φωτιά για 15΄μέχρι να απορροφήσει σχεδόν τα υγρά. Βγάλτε τα συκωτάκια σε ένα μπόλ. Ρίξτε στην κατσαρόλα το λαδί, το βούτυρο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4΄μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφήστε για 5΄. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς για να μην κωλύσουν. Ρίξτε το μαρούλι, τα λάπαθα, το ρύζι, τα μυρώνια, τον άνηθο. Ανακατέψτε για 3΄. Ρίξτε 1 λίτρο νερό και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε σε μεσαία φωτιά για 35΄.
 
 
 
Για το Αυγολέμονο. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού, το κόν φλάουερ, την πάπρικα και ρίξτε λίγο λίγο από την κατσαρόλα ζεστό ζωμό και συνεχίστε το χτύπημα. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά αφήστε για 10΄. Ρίξτε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε γρήγορα και βάλτε την κατσαρόλα για 3΄σε χαμηλή φωτιά. Βράστε για 2-3 λεπτά να δέσει η μαγειρίτσα και σερβίρετε την σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ