Τρίχρωμο σοκολατένιο αυγό !

17 Απριλίου 2014
Εντυπωσιακό σοκολατένιο αυγό με τρία χρώματα. Θα αρέσει πολύ στα παιδιά και είναι ιδανικό για δώρο. Προσπαθήστε να το φτιάξετε με τα παιδιά στο σπίτι.
 
Μερίδες : 1
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα
Χρόνος παγώματος: 7 ώρες
Κόστος: 10
Ευκολία: 4/5
Ταχύτητα: 4/5
Χρόνος συντήρησης
Εντός ψυγείου: 5 ημέρες
Έξω από το ψυγείο :  δεν διατηρείτε
Σκεύος : 2 καλούπια για αυγά και καθαρό πινέλο ζαχαροπλαστικής
 
Υλικά
 
Για το αυγό
200 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
800 γρ. σκούρα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα σε κακάο σπασμένη σε κομμάτια
 
Διαδικασία
 
Γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα κατά το 1/3 με νερό.  Βάλτε πάνω από την κατσαρόλα μια καθαρή μεταλλική μπασίνα.  Προσθέστε τη σκούρα σοκολάτα και λιώστε την σε χαμηλή φωτιά.  Αφήστε για 4 ΄να κρυώσει. Πρέπει να παραμείνει ρευστή. Γεμίστε μια σακούλα κορνέ με την σκούρα σοκολάτα. Με τα χέρια πιέστε το κορνέ και κάντε κυματιστές γραμμές στης 2 φόρμες αυγού. Αφήστε στο ψυγείο για 30΄ να παγώσει. Βάλτε σε μπέν μαρί και λιώστε την λευκή σοκολάτα. Αφήστε να κρυώσει για 8 λεπτά. Βάλτε την λευκή σοκολάτα σε άλλο κορνέ. Πιέστε το κορνέ με τα χέρια και κάντε κυματιστές γραμμές στην υπόλοιπη εσωτερική ακάλυπτη επιφάνεια στη 2 φόρμες αυγού. Βάλτε στο ψυγείο τα αυγά και αφήστε για 30΄ να παγώσουν. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία σε μπέν μαρί  για να λιώστετε την σοκολάτα γάλακτος. Μόλις κρυώσει βάλτε την σε άλλο κορνέ και πιέστε με τα χέρια να φτιάξετε κυματιστές γραμμές στην υπόλοιπη ακάλυπτη εσωτερική επιφάνεια στης 2 φόρμες. Καθαρίστε γύρω από το χείλος στο καλούπι. Βάλτε στο ψυγείο και παγώστε τα αυγά για 30 ΄. Βγάλτε από το ψυγείο τα αυγά και με την βοήθεια πινέλου αλείψτε το εσωτερικό του αυγού με την λιωμένη μαύρη σοκολάτα για να δημιουργήσουμε παχύτερο κέλυφος στο αυγό. Βάλτε στο ψυγείο τις 2 φόρμες και αφήστε να παγώσουν για 4 ώρες. Στρώστε μια πετσέτα και πάνω από την πετσέτα μια λαδόκολλα. Αναποδογυρίστε τα καλούπια και βγάλτε προσεκτικά τα αυγά. Λιώστε την περίσσια σοκολάτα και αλείψτε το χείλος  τον 2 αυγών. Ενώστε τα αυγά και αφήστε να παγώσουν στο ψυγείο για 1 ώρα. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Διακοσμήστε όπως εσείς θέλετε.
 
Tip
Μετά από λίγες ημέρες το πασχαλινό αυγό θα αρχίσει αποχρωματίζετε. Μην ανησυχείτε. Αυτό είναι απλώς το λίπος και σάκχαρα που αλλάζουν με τη θερμοκρασία του αέρα και είναι ακίνδυνο.
Αν το αυγό σπάσει την ώρα που το αφαιρείτε από το καλούπι μη σας πιάσει πανικός, απλώς λιώστε το ξανά και ξεκινήστε από την αρχή!
 
Συχνά λάθη
Δεν πρέπει να πέσει σταγόνα νερού την ώρα που λιώνετε την σοκολάτα.
 
Η μπασίνα πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή από τυχών μυρωδιές.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ