Αρνίσιο μπουτάκι πασχαλινό, στη λαδόκολλα της Ντίνας Νικολάου

<div class="views-field views-field-body">
<div class="field-content">
<p>Πάσχα χωρίς αρνάκι δεν γίνεται. Μια συνταγή απλή, αλλά πεντανόστιμη. Η λαδόκολλα συγκρατεί τον ατμό και τα αρώματα. Το κρέας ψήνεται μέχρι μέσα, χωρίς να καεί και γίνεται τόσο τρυφερό… σαν «λουκούμι».</p>
</div>
</div>
<div class="views-field views-field-field-recipe-prep-time"><span class="views-label-field-recipe-prep-time">Χρόνος Προετοιμασίας:</span>
<div class="field-content">30΄</div>
</div>
<div class="views-field views-field-field-recipe-runtime"><span class="views-label-field-recipe-runtime">Χρόνος Εκτέλεσης:</span>
<div class="field-content">Ψήσιμο: 2½ ώρες</div>
</div>
<p class="first matCat"> </p>
<p class="first matCat">Για 4-6 άτομα</p>
<ul>
<li>1 μπούτι αρνίσιο γύρω στα 2 κιλά</li>
<li>250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη</li>
<li>2 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου</li>
<li>χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια</li>
<li>2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο</li>
<li>1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη</li>
<li>1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο</li>
<li>1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες ολόκληρες</li>
<li>2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένα</li>
<li>2 -3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρα</li>
<li class="last">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><span>Ετοιμάζω το κρέας ως εξής: το πλένω, το σκουπίζω, το τρίβω με μισό λεμόνι, το αλατοπιπερώνω και το πασπαλίζω με θυμαρορίγανη. Σε ένα μπολάκι ενώνω το σκόρδο, 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, το τυρί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Τρυπάω με μυτερό μαχαίρι το μπούτι σε διάφορα σημεία και τα γεμίζω με το μίγμα του τυριού. Βάζω το μπούτι σε λαδόκολλα και γύρω σκορπάω τις πατάτες και το υπόλοιπο μίγμα τυριού. </span><br /><span>Καρυκεύω και τις πατάτες και προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζω και τα ολόκληρα κλωναράκια δεντρολίβανου. </span><br /><span>Τυλίγω τη λαδόκολλα και ασφαλίζω με σπάγκο μαγειρικής. Βάζω το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 2½ ώρες στους 180°C. </span></p>

Σχετικά άρθρα