Ο καρκίνος του μαστού προτιμάει τις παχουλές

17 Απριλίου 2014

Η εμμηνόπαυση είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για όλες τις γυναίκες. Εκτός όμως από την μάχη των ορμονών που γίνεται μέσα στο κορμί τους, οι γιατροί πλέον λένε ότι θα πρέπει να προσέξουν και την αύξηση του βάρους τους και του δείκτη της σωματικής τους μάζας. Και αυτό γιατί η αύξηση του βάρους αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.

Σύμφωνα με την αμερικανική αντικαρκινική εταιρία, οι γυναίκες που αποκτούν βάρος μετά την εμμηνόπαυση αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Η υπόθεση εργασίας για τη καρκινογένεση στηρίζεται στην αύξηση της έκκρισης οιστρογόνων από τα λιπώδη κύτταρα που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς καρκινογένεσης του ορμονευαίσθητου αυτού καρκίνου.

Η ανάλυση αυτή έγινε σε μεγάλο αριθμό γυναικών και επιλέχθηκαν γυναίκες που δεν έκαναν χρήση ορμονικής υποκατάστασης.

Η σύγκριση έγινε ανάμεσα σε γυναίκες που διατήρησαν σταθερό το βάρος τους και σε αυτές που πήραν 5 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο σώματος από την ηλικία των 20 μέχρι την ημέρα της εισόδου τους στη μελέτη.

Η δεύτερη κατηγόρια έδειξε διπλάσια πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε σχέση με την ομάδα που είχε σταθερό βάρος.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...