Ετοιμάζει «σκούπα» η Μπάρτσα και χωρίς Ναβάρο!

Ο Κάρλος Αρόγιο απουσίαζε από την Γαλατά και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αγωνίστηκε μόλις για πέντε λεπτά… Έτσι με τους δύο ηγέτες να μην μπορούν να βοηθήσουν , η Μπαρτσελόνα έφτασε στην εύκολη νίκη με 84-63 και έκανε το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ. 
To μόνο σίγουρο ήταν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ότι το έργο της Γαλατάσαραϊ δίχως τον Κάρλος Αρόγιο στην σύνθεσή της μόνο εύκολο δεν θα ήταν απέναντι στην φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα, η οποία είχε κάνει το 1-0 στη σειρά. Τα γεγονότα απλά το επιβεβαίωσαν, με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να μπαίνουν από την αρχή σε θέση οδηγού και στα μισά της περιόδου να προηγούνται με 11-6, έπειτα από τον τέταρτο πόντο του Κώστα Παπανικολάου. Πάντως σε έκεινο το σημείο, η Μπαρτσελόνα δέχθηκε ένα δικό της ισχυρότατο πλήγμα, καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο ο αρχηγός της Χουάν Κάρλος Ναβάρο , ο οποίος και αποχώρησε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε έκτοτε. Η Γαλατά μείωσε σε 11-8, αλλά μετά η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα αναπάντητο σερί 10-0 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας αποκτήσει ήδη ασφαλές προβάδισμα και το ταμπλό να δείχνει 21-8!
Η Μπαρτσελόνα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ανέβασε το σερί της στο 14-0 και εκτόξευσε την διαφορά της στο 25-8 μόλις στο 11ο λεπτό. Η Γαλατά βρήκε κάποιους πόντους και έδειξε κάποια δείγματα ζωής, αλλά δεν της ήταν αρκετά, με το τρίποντο του Αμπρίνες να ανεβάζει την διαφορά στο +19 και το 34-15 στο 15ο λεπτό. Στα εναπομείναντα πέντε λεπτά το σκηνικό στο ματς δεν άλλαξε, με την Μπαρτσελόνα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το +18 (43-25), την Γαλατά να είναι ανήμπορη να αντιδράσει και τον Κώστα Παπανικολάου να είναι πρώτος σκόρερ με δέκα πόντους.
Mετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι παίκτες του Εργκίκ Αταμάν, επανήλθαν δυναμικά και κατάφεραν να κάνουν την αντεπίθεσή τους. Αυτό σε αριθμούς μετατρέπεται σε ένα γρήγορο σερί 7-0 της τουρκικής ομάδας, η οποία κατάφερε οδηγούμενη από τον Ζόραν Ερτσεγκ να μειώνει σε 46-35 στα μισά του δεκαλέπτου. Η Μπαρτσελόνα όμως, απάντησε με το ίδιο νόμισμα και έτρεξε ένα δικό της αναπάντητο σερί 9-0, ανεβάζοντας την διαφορά εκ νέου σε υψηλά επίπεδα και το 54-35 στο 27ο λεπτό. Μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά, οι “μπλαουγκράνα” είχαν προβάδισμα 20 πόντων (61-41).
O νικητής ήταν ήδη γνωστός στην δεύτερη αναμέτρηση, και έτσι το ματς στην τελευταία περίοδο, είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Μπαρτσελόνα να έχει ανεβάσει την διαφορά της στους 25 πόντους και το 75-50 στα μισά του δεκαλέπτου. Η Μπαρτσελόνα έφτασε στην άνετη νίκη με 84-63 και έκανε το 2-0 στη σειρά. Πλέον η σειρά μεταφέρονται στην Τουρκία, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή του Πάσχα. 
 

Σχετικά άρθρα