Πράνιτς: «Θα είμαστε 100% έτοιμοι για τον τελικό»

Ο Ντάνιελ Πράνιτς μίλησε για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για τις υψηλές προσδοκίες που γεννιούνται από εδώ και στο εξής αλλά αναφέρθηκε και στην πλάκα που κάνει με τον Τάσο Λαγό για τα μούσια του τελευταίου.
Αναλυτικά όσα είπε ο Πράνιτς:
«Δεν ήταν πολύ εύκολο, αλλά στο τέλος κάναμε το καθήκον μας. Είμαστε στον τελικό και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Αυτή η ομάδα το άξιζε γιατί όλη τη χρονιά παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και σπουδαία ανταμοιβή για όλους μας».
Ποια ήταν τα “κλειδιά” της πρόκρισης;
«Πριν από τον αγώνα είπαμε πως πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Να περιμένουμε για τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν. Ξέραμε ότι θα έπαιζαν αμυντικά και ότι θα έβαζαν έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Ήταν πολύ σημαντικό το πρώτο γκολ, που ήρθε σχετικά νωρίς. Μετά από αυτό αρχίσαμε να τους πιέζουμε, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Στην παράταση, όμως, δείξαμε πως είχαμε περισσότερη δύναμη από τον ΟΦΗ. Τρέξαμε περισσότερο και αυτό ήταν το κλειδί στο τέλος».
Η φυσική κατάσταση είναι ένα χαρακτηριστικό του φετινού Παναθηναϊκού που κάνει τη διαφορά;
«Φυσικά, έχουμε νέους παίκτες που μπορούν να τρέξουν πολύ. Είναι μια από τις δυνάμεις μας και φάνηκε πολύ στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Είμαι επίσης χαρούμενος που είδα κατάμεστο το γήπεδο από τους οπαδούς μας. Με ευχαριστεί ότι πήγαν σπίτι χαρούμενοι όπως και εγώ».
Έχει σημασία ποιος θα είναι ο αντίπαλος στον τελικό;
«Για μένα δεν έχει καθόλου. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έχουμε δείξει φέτος ότι μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες. Σίγουρα θα είναι δύσκολο ματς. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και να είμαστε έτοιμοι».
Είδαμε τον Γιάννη Αναστασίου να σας μαζεύει όλους και να σας μιλάει πριν ξεκινήσει η παράταση. Είχε να κάνει με την τακτική που θα ακολουθούσατε;
«Όχι μας είπε πως πρέπει να είμαστε περήφανοι ότι και να γίνει στην παράταση. Επειδή δείξαμε σε όλους ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Αυτή τη σεζόν κανείς δεν περίμενε από εμάς να φτάσουμε ως εδώ και μας είπε πως πρέπει να είμαστε περήφανοι ότι και να γίνει».
Για το αστείο με το Λαγό και το… πρόβλημά του με τα μούσια:
«Ξέρω ότι γράφτηκε, αλλά ήταν μόνο ένα αστείο. Του είπα ότι πρέπει να ξυριστεί και μου είπε ότι όταν παίζουμε μαζί κερδίζουμε 3-0 (σ.σ. για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό). Έγινε και πάλι το ίδιο… Τους το λέω επειδή είναι υπερβολικά για αυτούς. Εγώ όταν είμαι στο γήπεδο θέλω να δείχνω σαν τζέντλεμαν».
Η ομάδα αποτελείται από πολλά νέα παιδιά που θα βρεθούν για πρώτη φορά σε τελικό. Πιστεύεις πως μπορεί να παίξει ρόλο;
«Όχι δεν έχει την παραμικρή σημασία. Θα είμαστε έτοιμοι. Δείξαμε αυτή τη σεζόν ότι είμαστε άντρες και ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Θα είμαστε 100% έτοιμοι στον τελικό».
Είπες πως κανείς δεν περίμενε να φτάσετε ως εδώ. Τώρα όμως οι προσδοκίες αυξάνονται χάρη στις εμφανίσεις σας. Μπορεί να σας φορτώσει με άγχος;
«Είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μου αρέσει να υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους. Είμαστε Παναθηναϊκός και όλοι πρέπει να μας φοβούνται. Αλλά να ξέρετε πως μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα απ’ ότι φέτος».

Σχετικά άρθρα