Ο Βραζιλιάνος Ντανίλο προπονείται με ΠΑΟΚ

Ένας παίκτης που είναι ελεύθερος εντάχθηκε στο πρόγραμμα προπονήσεων του ΠΑΟΚ και θα αξιολογηθεί πολύ προσεκτικά με την προοπτική να αποκτηθεί το καλοκαίρι. 
 
Ο 24χρονος Βραζιλιάνος Ντανίλο θα συνεχίσει να προπονείται και τις επόμενες ημέρες με την ομάδα και τον επόμενο μήνα θα αποφασιστεί αν η συνεργασία των δύο πλευρών θα αποκτήσει και επίσημο χαρακτήρα.
 
Ο Ντανίλο (το πλήρες όνομά του είναι Ρίτσαρντ Ντανίλο Ματσιέλ Σόουζα Κάμπος) γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1990 στο Σάο Λουίς της Βραζιλίας. Εχει ύψος 1,73 μ. και βάρος 71 κιλά, και αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος. Σε ηλικία δεκαεφτά ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών του Άγιαξ, ενώ το 2010 άφησε την Ολλανδία για το γειτονικό Βέλγιο, όπου εντάχθηκε στο δυναμικό της Σταντάρ Λιέγης. Ο Ντανίλο είχε ήδη πάρει από το 2008 τη βελγική υπηκοότητα, όντας διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδας της χώρας. Στη Σταντάρ Λιέγης, ωστόσο, δεν μπόρεσε να σταδιοδρομήσει και το 2012 μετακόμισε στην Ουκρανία και εντάχθηκε στο ρόστερ της Μέταλουργκ. Με την ομάδα του Ντόνετσκ την τελευταία διετία αγωνίστηκε σε 41 παιχνίδια, έχοντας στο ενεργητικό του και δύο τέρματα. Η έκρυθμη, όμως, κατάσταση που επικρατεί ακόμη και τώρα στη χώρα της Ουκρανίας οδήγησε τον Ντανίλο στην απόφαση να τερματίσει την εκεί καριέρα του και να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, απέρριψε και το ενδιαφέρον που έδειξε για αυτόν η Μέταλιστ αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη Μέταλουργκ. 
 
Μιλώντας σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ο Ντανίλο αποκάλυψε ότι τον περασμένο χειμώνα είχε δείξει ενδιαφέρον για αυτόν και ο Ολυμπιακός. «Τον Δεκέμβριο υπήρξε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, αλλά η Μέταλουργκ ζητούσε για μένα πέντε εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή προέβλεπε η ρήτρα αποδέσμευσης του συμβολαίου μου. Αυτό είναι εξωπραγματικό ποσό για έναν παίκτη που το συμβόλαιό του έληγε σε ένα χρόνο. Επίσης, είχα πρόταση από την Ανζί, αλλά οι Ρώσοι δεν ήθελαν να πληρώσουν για την μεταγραφή μου. 
 
Η Μέταλιστ μου προσέφερε συμβόλαιο για να επιστρέψω στην Ουκρανία και να δουλέψω εκεί, αλλά όσο είναι έτσι η κατάσταση στη χώρα, είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Αποφάσισα να αφήσω την Μέταλουργκ, επειδή δεν είχαμε πληρωθεί για αρκετό καιρό και μου πρότειναν νέο συμβόλαιο μέχρι το 2017. Κατέθεσα προσφυγή στη FIFA και δεν μπορώ να παίξω για άλλον σύλλογο μέχρι την 1η Ιουνίου».

Σχετικά άρθρα