Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με επιλογές από Ισπανία

Τα πρακτορεία θα είναι κλειστά από τις 16.00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα. Η στήλη γράφει για τα σημερινά, αλλά και τα αυριανά παιχνίδια. Δεν τα χωρίζει σε δυάδες, αφήνει την επιλογή σε εσάς. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα να έχουμε όλοι μας, μακάρι να συνδυάσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα με κέρδη! Χρόνια πολλά σε όλους!

 

287     ΜΠΑΡΤΣΑ Β’ – ΧΙΡΟΝΑ      2       3,25

 

Η απόδοση έπεσε στον ΟΠΑΠ από το 3,45 στο 3,25.

 

Η Μπάρτσα Β’ συγκαταλέγεται στις πλέον φορμαρισμένες ομάδες της Β’ κατηγορίας της Ισπανίας. Λογικό αφού μετράει 5-2-0 στα τελευταία επτά με 11-2 γκολ. Βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, δεν δικαιούται όμως να ανέβει κατηγορία. Οπότε από εδώ και πέρα, παίζει για να… παίζει που λέμε. Τις τελευταίες αγωνιστικές νίκησε Χαέν και Αλαβές που παλεύουν για υποβιβασμό και υποδέχεται τώρα τη Χιρόνα που δίνει κι αυτή τη δική της μάχη για να αποφύγει το… μοιραίο. Τις άλλες δύο τις… χτύπησε, τη συγκεκριμένη τώρα θεωρούμε ότι θα της… χαριστεί, αφού έχουν πολύ καλές σχέσεις, είναι … γειτονάκια και έχουν στο παρελθόν βοηθήσει η μία την άλλη αρκετές φορές.

 

Η Χιρόνα προέρχεται από το 4-0 επί της Μιρανδές την προηγούμενη αγωνιστική, έχει ακόμη δρόμο για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, εάν κάνει όμως το «2 στα 2 τώρα», θα ανακτήσει για τα καλά τη χαμένη της ψυχολογία. Αγωνιστικά δεν την… έχει την Μπάρτσα Β’. Εξωαγωνιστικά όμως ναι, όπως αναφέρουμε και παραπάνω. Αυτό φυσικά το γνωρίζει και ο ΟΠΑΠ, εξ ου και το μόλις 3,25 στο «διπλό» για μία ομάδα που έχει 3-5-9 εκτός έδρας και απέχει 14 βαθμούς από τη νυν αντίπαλό της.

 

293   ΜΙΡΑΝΔΕΣ – ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ  2       2,35

 

Η Μιρανδές κατεβαίνει στον αγώνα με τη Λας Πάλμας με τον τρίτο τερματοφύλακα, αφού οι δύο βασικοί της είναι τιμωρημένοι! Κάτω από τα δοκάρι της θα καθίσει ο Μπερνάρδο ο οποίος έχει να παίξει μπάλα από το 2012, ενώ μετράει μόλις εννέα συμμετοχές από το 2011! Επιπλέον, παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της τον τελευταίο μήνα (2-0-2 στα τελευταία τέσσερα).

 

Η Λας Πάλμας είναι από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες στην κατηγορία μαζί με την Μπάρτσα Β’. Τρέχει ένα σερί 6-1-1 στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της, έχει ανέβει στην 3η θέση και διεκδικεί στα ίσια την απευθείας άνοδο στην Πριμέρα. Διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα κέντρα στη Σεγούντα (Απόνιο και Βαλερόν), ενώ εσχάτως βρίσκει με ευκολία το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Οι Νησιώτες πιστεύουν ότι μπορούν να ανέβουν απευθείας στα μεγάλα σαλόνια. Η Μιρανδές είναι ένα κρας – τεστ γι’ αυτούς, στο οποίο πρέπει να πάρουν άριστα.

 

325     ΒΑΓΕΚΑΝΟ – ΜΠΕΤΙΣ         1       1,75

 

Η Βαγεκάνο πήρε τον βαθμό στην Εσπανιόλ (2-2) την προηγούμενη αγωνιστική, θέλει άλλους τρεις για να νιώσει ασφαλής, αφού οι 40 πόντοι πιθανότατα οδηγούν στην παραμονή. Εάν εξαιρέσουμε την πεντάρα στη Ρεάλ (0-5) που θεωρείται απολύτως φυσιολογική, το σερί της από τις 2 Μαρτίου είναι στο 5-2-0. Το σημαντικότερο είναι ότι παίζει ωραία μπάλα και αξίζει να βρίσκεται και του χρόνου στην Πριμέρα. Απέναντι στην Μπέτις έχει 3-0-0 στα τελευταία τρία μεταξύ τους στη Μαδρίτη, μπορεί να… τριτώσει το καλό!

 

Η Μπέτις ετοιμάζει τα πλάνα της για τη Σεγούντα και για το πώς θα επιστρέψει άμεσα στην Πριμέρα. «Αγγαρεία» είναι οι τελευταίες αγωνιστικές, ευκαιρία για τους ιθύνοντες για να πάρουν τις αποφάσεις τους όσον αφορά στο… ξεσκαρτάρισμα. Εκτός έδρας δεν… στρίβει (1-4-11 με 13-39 γκολ), αγωνιστικά είναι σε κάκιστη κατάσταση (πέντε ήττες στα τελευταία έξι ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης), κατεβαίνει με αρκετές και σημαντικές απουσίες, με την παράδοση εναντίον της, αλλά και τη διαιτησία απέναντί της, σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει στα τελευταία της παιχνίδια.

 

326   ΟΥΕΛΒΑ – ΑΛΑΒΕΣ               1        1,70

 

Η Ουέλβα είναι η μοναδική ομάδα στη Σεγούντα που καταφέρνει να βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι της απευθείας ανόδου στην Πριμέρα χωρίς να παίζει μπάλα από τον περασμένο Νοέμβριο! Αυτό βέβαια δείχνει και τη δυναμική της. Εχουμε πάντως μπει στην τελική ευθεία και θα πρέπει να… σοβαρευτεί εάν θέλει να μην την… πατήσει στο τέλος. Αυτό που πρέπει πρωτίστως να βελτιώσει είναι την αποτελεσματικότητά της στην τελική προσπάθεια. Δεν νοείται ομάδα που θέλει άνοδο να πετυχαίνει με το… ζόρι ένα γκολ ανά αγώνα! Ευκαιρία να βελτιώσει τις επιδόσεις τώρα που υποδέχεται τη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας όσον αφορά στον αμυντικό τομέα (η Αλαβές έχει 50 γκολ παθητικό).

 

Η Αλαβές κακά τα ψέματα έχει υποβιβαστεί κι ας φαίνεται ότι καλύπτεται η διαφορά των πέντε βαθμών από τη Ρεάλ Β’ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός επικίνδυνης ζώνης. Εκτός του δύσκολου προγράμματος που έχει μέχρι το τέλος, δεν πείθει και με την παρουσία της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πώς να σωθείς με μία νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια! Πώς να τη γλιτώσεις με 4-2-10 εκτός έδρας! Πώς να τα καταφέρεις έχοντας τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 50 γκολ παθητικό και έξι σερί αγώνες που δέχεσαι στάνταρ δύο γκολ!

 

333   ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΡΕΑΛ ΧΑΕΝ    1        1,75

 

Η απόδοση έπεσε στον ΟΠΑΠ από το 1,85 στο 1,75.

 

Η Σαραγόσα ξεκίνησε τη σεζόν κάνοντας όνειρα ανόδου και αυτή τη στιγμή παλεύει για την παραμονή. Η αλλαγή προπονητή της έχει κάνει καλό, αλλά για να ελπίζει σε κάτι καλύτερο θα πρέπει να παίρνει συνεχόμενες νίκες. Ελυσε κάπως το επιθετικό της πρόβλημα, έχει όμως κενά αμυντικά. Εχει τώρα δύο εύκολα (σχετικά) παιχνίδια με Χαέν και Χιρόνα προτού υποδεχτεί τη Λας Πάλμας που πάει… τρένο. Πρέπει να πάρει τους έξι βαθμούς και βλέπουμε. Εάν δεν μπορεί να νικήσει μία νεοφώτιστη με χαμηλό μπάτζετ, ανύπαρκτη φανέλα και παρασκηνιακή δύναμη, θα είναι άξια της μοίρας της.

 

Η Χαέν ξεκίνησε πάρα πολύ καλά τη σεζόν (όπως οι περισσότερες νεοφώτιστες), αλλά η πορεία της είναι φθίνουσα μήνες τώρα. Επεσε μετά από καιρό στην επικίνδυνη ζώνη, η αλήθεια είναι ότι δεν αξίζει να βρίσκεται παραπάνω βάσει ρόστερ και απόδοσης. Εχει δύο νίκες στα τελευταία 13 παιχνίδια της, αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα και παρουσιάζει έντονα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Συν το ότι εάν εξαιρέσουμε δύο ισοπαλίες σε δύο δύσκολες έδρες (Χιχόν και Ουέλβα), έχει χάσει στα γήπεδα των «μεγάλων» ομάδων της κατηγορίας. Θεωρούμε ότι αυτό δεν θα αλλάξει τώρα.

Σχετικά άρθρα