Δεν έχει αντίπαλο ο Χάμιλτον!

Ο Λιούις Χάμιλτον, μετά από μία στάση στο Μπαχρέιν, θα εκκινήσει και πάλι από την pole position. Ο Βρετανός πιλότος της Μercedes έκανε τον ταχύτερο χρόνο (1.53.860) στις βρόχινες συνθήκες των κατατακτηρίων δοκιμών στην πίστα της Σαγκάης και θα βρίσκεται και πάλι από θέση ισχύος. Αυτή ήταν η 4η pole για τον Χάμιλτον στην Κίνα, 3η σε τέσσερις αγώνες φέτος και 34η συνολικά στην καριέρα του που τον φέρνει στην 4η θέση της λίστας πίσω από Σουμάχερ, Σένα και Φέτελ.

Δίπλα του αύριο θα βρεθεί ο εκπληκτικός Ντάνιελ Ρικιάρντο που για τρίτη φορά φέτος καταφέρνει να είναι ταχύτερος από τον ομόσταβλό του και παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Αυστραλός έδειξε ιδιαίτερα γρήγορος στα δύο πρώτα κομμάτια της πίστας ωστόσο έχανε αρκετά στο τρίτο και καταληκτικό. Από την πλευρά του ο Φέτελ επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις στα επίσημα δοκιμαστικά, αφού μόνο στη Μαλαισία ήταν ανταγωνιστικός όπου ξεκίνησε δεύτερος. 

Τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Νίκο Ρόζμπεργκ ο οποίος στην προσπάθειά του να κηνυγήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις έκανε κάποια λαθάκια που εν τέλει τον οδήγησαν σε ένα εντυπωσιακό τετ α κε. 

Από εκεί και πέρα ο Αλόνσο θα εκκινήσει 5ος με τη Ferrari παρόλα αυτά να δείχνει σημάδια βελτίωσης, όταν όμως η πίστα είναι στεγνή. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μάσα, Μπότας, Χούλκενμπεργκ, Βερνιέ και Γκροζάν. 

Σχετικά άρθρα