Μπαλτάκος: «Έχω ένα κωδικα τιμής, δεν μετανιώνω»

19 Απριλίου 2014
Με τη φράση αυτή ο 26χρονος αξιωματικός των ΟΥΚ και γιός του Τάκη Μπαλτάκου βάζει τέλος σε όλη την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών γύρω από το περιστατικό που έλαβε χώρα στη Βουλή με τους χρυσαυγίτες.

Όπως λένε οι φίλοι του μιλώντας στην εφημερίδα Realnews, ο Δημήτρης όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους βουλευτές και τα μέλη της Χ.Α. δεν είχε πολλές επιλογές: «Είχα να επιλέξω ανάμεσα στο να σκύψω το κεφάλι ή στο να κατευθυνθώ προς το μέρος τους, κάτι που θεώρησα πως ήταν πιο αντρίκεια συμπεριφορά» λέει στους φίλους του ο Δημήτρης Μπαλτάκος.

Μιλώντας οι φίλοι του στην εφημερίδα περιγράφουν ότι το περιστατικό κράτησε πολύ λίγο, περίπου 15 δευτερόλεπτα ενώ στο ερώτημα γιατί δεν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Βουλής, λένε ότι η απάντηση που δίνει ο Δημήτρης είπε: «όταν έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί, αντίκρισαν εμένα από τη μία πλευρά και 20 χρυσαυγίτες από την άλλη. Γιατί να με συλλάβουν;».

ΑΔΔ

Αναφορικά με το γεγονός ότι απέφυγε το αυτόφωρο ο Δημήτρης απάντησε στους φίλους του: «Δεν ήθελα να αποφύγω το αυτόφωρο, αλλά το τηλεοπτικό πανηγύρι που είχε στηθεί – είχε ήδη τραβήξει πολλά και η μάνα μου» εκμυστηρεύτηκε στους φίλους του.

Η απάντηση που δίνει ο ίδιος ο 26χρονος ΟΥΚας για το αν μετάνιωσε και για το αν φοβάται την τιμωρία από το Λιμενικό είναι η ακόλουθη:

«Οι πράξεις μας δεν κρίνονται μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά και από τα κίνητρά μας… Οι βατραχάνθρωποι, θέλω να πιστεύω ότι ξεχωρίζουν εξαιτίας των αξιών τις οποίες μαθαίνουν με πόνο στο σχολείο τους. Ο κώδικας τιμής βάση του οποίου εγώ εκπαιδεύτηκα, στην προκειμένη περίπτωση (της κίνησης Κασιδιάρη να δώσει το βίντεο) παραβιάστηκε κατάφωρα. Οφείλω να προστατεύσω τα χώματά μας, την ορθοδοξία, αλλά και τους ανθρώπους μου».


Πηγή: newsbomb.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ