Ιταλική «σφαγή» για Ευρώπη!

Μέχρι και την τελευταία αγωνιστική φαίνεται πως θα κρατήσει η “μάχη” στο Καμπιονάτο για το πολυπόθητα εισιτήρια που οδηγούν στο Europa League της επόμενης περιόδου.

Σε θέση ισχύος βρίσκεται η Ίντερ καθώς οι “νερατζούρι” έφυγαν με το “διπλό” από το Ένιο Ταρντίνι” κόντρα στην Πάρμα και διατηρήθηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας με 56 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 48′ με τον Ρολάντο και στο 89′ ο Γκουαρίν διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Με παίκτη λιγότερο αγωνιζόντουσαν οι γηπεδούχοι από το 46′ λόγω της αποβολής του Παλέτα.

Μεγάλο ματς έγινε στο “Ολίμπικο” της Ρώμης. Έχοντας ως μεγάλο στόχο την κατάληψη τουλάχιστον της 6ης θέσης, η οποία λόγω του φετινού ζευγαριού στον τελικό του Copa Italia, οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Λάτσιο και Τορίνο προσέφεραν συνολικά έξι γκολ όμως, το τελικό 3-3 δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο.

Οι “Λατσιάλοι” προηγήθηκαν στο 42′ με τον Μάουρι αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 52′ και ισοφάρισαν με τον Κούρτις. Η Λάτσιο πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 61′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Καντρέβα. Στο 65′ ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μπήκε στο ματς αντικαθιστώντας τον Κούρτιτς και δύο λεπτά αργότερα σκόραρε για να “γράψει” το 2-2.

Στο 79′ άλλαξε η ισορροπία του ματς καθώς η Λάτσιο έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Νοβαρέτι. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημά τους, σκόραραν στο 89′ με τον Ιμόμπιλε και έφτασαν πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη. Όμως, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καντρέβα και πάλι βρήκε δίκτυα και το 3-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης παρέμεινε η Μίλαν. Οι “ροσονέρι” μετέτρεψαν σε περίπατο την αναμέτρηση με την Λιβόρνο στο “Σαν Σίρο”, επικράτησαν με 3-0 και “σκαρφάλωσαν” στην 6η θέση, όπου ισοβαθμούν με την Πάρμα στους 51 βαθμούς. Ο Μπαλοτέλι άνοιξε το σκορ στο 43′ και στο 51′ ο Ταράμπτ “έγραψε” το 2-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83′ με τον Πατσίνι.

Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά άρθρα