Ο «πνιγμός» του ΠΑΟΚ

Το απόγευμα της Δευτέρας αρχίζει ουσιαστικά η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει εάν μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του. Ερωτηματικά υπάρχουν για τον Νίκο Μαρινάκη και τον Θανάση Ντίνα, δύο παίκτες, πάντως, οι οποίοι δεν υπολογίζονται για την αρχική ενδεκάδα του αγώνα. Άλλωστε η επιστροφή του Γιώργου Κουτρουμπή, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, «λύνει» τα χέρια του Αναστασίου ως προς την άμυνα.

Ήδη, πάντως, ο Αναστασίου έχει προχωρήσει τα πλάνα του για τον τελικό. Στην πραγματικότητα δεν θα έχει σημαντικές διαφορές από τον τρόπο αντιμετώπισης του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Εκείνη ήταν η αρχή της ανοδικής πορείας του Τριφυλλιού σε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις της από την αρχή της σεζόν.

Η σκέψη γυρίζει στο πρέσινγκ που θέλει ο Αναστασίου να εφαρμόσουν οι ποδοσφαιριστές του, το οποίο κρίνει ως το κλειδί για την έκβαση του αγώνα. Για το λόγο αυτό αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα συγκριτικά με την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ πριν από πέντε ημέρες. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θεωρεί ότι χρειάζονται συγκεκριμένες επιλογές ποδοσφαιριστών προκειμένου να εφαρμόσουν την πίεση που θέλει ώστε να αποσυντονίσει τον ΠΑΟΚ και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Τριφυλλιού.

Σχετικά άρθρα