Τσοχατζή: «Ευλογημένη που βρίσκομαι στη Σαντορίνη»

H Μαρίνα Τσοχατζή σε συνέντευξή της μίλησε για την μαγική πορεία του ΑΟ Θήρας προς την Α1, την συνεργασία της με την Ελένη Μεμετζή αλλά και την εμπειρία της στο πανέμορφο νησί. 

Αναλυτικά όσα είπε η Μαρίνα Τσοχατζή στη SportDay: 
«Το διάστημα που ήμασταν στη Σαντορίνη για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου με την ΑΕΚ (Απρίλιος 2013), με είδαν οι άνθρωποι της ομάδας και εκδήλωσαν από τότε το ενδιαφέρον τους για μένα. Όταν πια αποχώρησα από την ΑΕΚ, έγινε και επίσημη πρόταση και η αλήθεια είναι ότι με… κυνήγησαν δύο εβδομάδες περίπου για να πω το οριστικό “ναι”». 

Για ποιο λόγο καθυστερούσε η οριστική σου απάντηση; Έπαιξε, άραγε, ρόλο το γεγονός ότι από την Α1 θα πήγαινες σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας; 
«Δεν είχα ενδοιασμούς ως προς το γεγονός ότι επρόκειτο για ομάδα Α2 κατηγορίας. Περισσότερο με προβλημάτιζε το ότι θα πήγαινα σε ένα μέρος στο οποίο δεν ήξερα κανέναν. Αλλά τελικά η προσαρμογή μου αποδείχθηκε εύκολη. Με κέρδισαν, όμως, από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι της ομάδας. Ο τρόπος που με προσέγγισαν, μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν. Μεγάλο κίνητρο για μένα ήταν, άλλωστε και η παρουσία της Ελένης Μεμετζή στον πάγκο. Ήξερα ότι εκτός των άλλων θα μπορούσε να με βοηθήσει να βελτιωθώ από τη στιγμή που ήταν και η ίδια πασαδόρος». 

Σε όσες διοργανώσεις ανέλαβε να φιλοξενήσει η Σαντορίνη, ο κόσμος του νησιού έδωσε βροντερό «παρών» και τις στήριζε. Συνέβη το ίδιο και με την ομάδα; 
«Παιχνίδι με παιχνίδι ολοένα και αυξανόταν ο κόσμος στο γήπεδο. Ήταν πάντα δίπλα μας, μάς στήριζε, ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Η αλήθεια είναι τόσο φανατικό κοινό έχω δει μόνο στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό». 

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα στην ομάδα, μια και από τα τοπικά βρέθηκε στην Α2. Είχατε στο μυαλό σας τη λέξη «άνοδο» πια στην Α1 από την πρώτη στιγμή; 
«Ο στόχος που τέθηκε από την αρχή της σεζόν ήταν αυτός της παραμονής. Όσο περνούσε, όμως ο καιρός τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Με πολλή δουλειά και ομαδικότητα καταφέραμε να ανέβουμε στην Α1. Είναι υπέρβαση αυτό που πετύχαμε». 

Όσο προχωρούσε το πρωτάθλημα, πλησιάζατε όλο και πιο κοντά στην Α1. Είχατε για αυτό τον λόγο κάποιας μορφής πίεση; 
«Όχι, δεν είχαμε καμία απολύτως πίεση. Ούτε από την προπονήτριά μας, ούτε από κανέναν άλλο. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι υπήρχε απίστευτο δέσιμο μεταξύ μας». 

Η επόμενη χρονιά θα σε βρει και πάλι στη Σαντορίνη; 
«Εχει ήδη γίνει η πρόταση και για του χρόνου, αλλά τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο. Μπορώ να πω, βέβαια, ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και είναι θέμα χρόνου να… δώσουμε τα χέρια. Θέλω να παραμείνω. Ήδη η Ελένη Μεμετζή έχει ανανεώσει και αυτό για μένα θα μετρήσει πολύ για την τελική μου απόφαση». 

Πώς είναι να σε προπονεί μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες που έχουν περάσει από τα γήπεδα, όπως είναι η Ελένη Μεμετζή; 
«Ήταν η πρώτη της χρονιά ως προπονήτρια και εγώ από την πλευρά μου θέλω να την ευχαριστήσω για όσα έκανε για μένα. Νιώθω ευλογημένη που βρίσκομαι στη Σαντορίνη, όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς που έχει αυτό το νησί αλλά πάνω από όλα γιατί γνώρισα ανθρώπους τίμιους κι αληθινούς. Από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον πρόεδρο του Α.Ο. Θήρας, τον κ. Γ. Συνολάκη». 

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να αγωνιστείς σε ομάδα του εξωτερικού; Είναι ένα από τα όνειρά σου; 
«Δεν νιώθω ακόμη έτοιμη για να κάνω ένα τέτοιο βήμα. Οπωσδήποτε και θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να αγωνιστώ στο εξωτερικό, αλλά όχι τόσο άμεσα. Σε μερικά χρόνια από τώρα, ναι. Είναι, άλλωστε, όνειρό μου». 

Σχετικά άρθρα