Καραγκούνης: «Όνειρο η Εθνική»

Μετά τον Γιώργο Γκαλίτσιο που κατέκτησε το κύπελλο στο Βέλγιο με τη Λόκερεν, ακόμα ένας ξενιτεμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής σήκωσε μια κούπα. Ο Θανάσης Καραγκούνης μπορεί να μην αγωνίστηκε χτες στον τελικό με τον Άγιαξ, όμως η ομάδα του η Τσβόλε επιβλήθηκε με 5-1 και φόρεσε κι εκείνος το μετάλλιο. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θανάσης Καραγκούνης στo Novasport FM:

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ολλανδίας από την Τσβόλε επί του Άγιαξ με σκορ 5-1, αν και δεν έπαιξε στο συγκεκριμένο ματς και πανηγύρισε στο τέλος με την ελληνική σημαία

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Είχαμε πάει σε δύο τελικούς με τον Ατρόμητο, τώρα πήγαμε με την Τσβόλε και κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν αυτό το τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί να μην έπαιξα, αλλά είναι από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής μου. Δεν χρειάστηκα κιόλας, αφού οι συμπαίκτες μου έκαναν τη δουλειά που έπρεπε». 

Για τα συναισθήματά του, αφού βρίσκεται λίγους μήνες στην χώρα της τουλίπας

«Χθες για παράδειγμα σκέφτηκα αυτό το πράγμα. Είδα 50.000 κόσμου, αφού τρελάθηκε από το παιχνίδι της ομάδας και κατακτήσαμε ένα τρόπαιο. Δεν συνειδητοποιήσαμε ότι πήραμε ένα τόσο σημαντικό τρόπαιο. Είδαμε κόσμο να κλαίει και τα πράγματα ήταν περίεργα για εμάς. Από εκεί που είχα τους φίλους μου (στον Ατρόμητο) και μιλούσαμε ελληνικά και κάναμε την πλάκα μας, τώρα ήμουν με άλλους συμπαίκτες και τα συναισθήματα είναι μοναδικά. Επίσης, συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει όποιον Έλληνα φτάνει σε τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας να μην χάνει (σ.σ: έχουν προηγηθεί οι Χαριστέας, Μαχλάς και Αναστασίου)». 

Για τη ζωή του στην Ολλανδία

«Δεν έχει καμία σχέση η Ολλανδία με την Ελλάδα στον τρόπο ζωής, αλλά εγώ ήρθα με στόχο να βελτιωθώ στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι διαφορετικές οι προπονήσεις, υπάρχει πιο πολύ πίεση και είμαι χαρούμενος για τις συνθήκες. Είμαι στεναχωρημένος επειδή τις τελευταίες εβδομάδες ταλαιπωρήθηκα από προβλήματα τραυματισμών και δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να αγωνιστώ στον τελικό, αν και είχα παίξει στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης». 

Για τη θέση του στο γήπεδο 

«Είμαι από τα εξτρέμ που θα βοηθήσουν τα μπακ τους, αφού θα κάνουν και την αμυντική δουλειά. Κάνω αυτό που ξέρω, δεν μου ζητούν κάτι περισσότερο». 

Για τα επεισόδια που υπήρξαν πριν από το ματς

«Πριν από την έναρξη δεν έγινε κάτι. Όταν άρχισε ο αγώνας οι οπαδοί του Άγιαξ έριξαν καπνογόνα και ο διαιτητής είπε πως αν ξανασυμβεί θα διακόψει το ματς, κάτι που έκανε για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Έγινε και στη συνέχεια, και πήρε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και τόνισε πως αν ξανασυμβεί τότε θα διακόψει οριστικά το ματς και θα γίνει άλλη μέρα. Ίσως να ήταν καλό για εμάς αυτή η διακοπή, αφού λειτούργησε σε βάρος του Άγιαξ». 

Για το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να κληθεί στην Εθνική

«Τι να πούμε τώρα, είναι το μεγαλύτερο όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην Εθνική της χώρας του. Εγώ, από την πλευρά μου, θέλω να βελτιωθώ στο αγωνιστικό κομμάτι και μακάρι να γίνει πραγματικότητα».

Σχετικά άρθρα