Σταματόπουλος: «Υπήρχε κάτι εκκρητικό στο παιχνίδι»

Ο βοηθός του Γιώργου Γεωργιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, Γιώτης Σταματόπουλος μίλησε σε γερμανική εφημερίδα για τα όσα έγιναν τη Μεγάλη Τετάρτη (16/4) στην Τούμπα.

«Ξεκίνησε πριν την έναρξη, μόλις φτάσαμε στο γήπεδο ήταν ήδη γεμάτο. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Οι οπαδοί δεν έλεγαν να σταματήσουν με τα καπνογόνα. Κάτι τέτοιο δεν το έχω ξαναζήσει. Είναι ένα μεγάλο προνόμιο, να ζεις κάτι τέτοιο, έστω και ως προπονητής», είπε αρχικά ο Σταματόπουλος σε εφημερίδα της Κολωνίας.

Εδώ όλα αυτά χαρακτηρίζονται «επεισόδια», οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού έκαναν παράπονα, ακόμη κι ότι πήρε φωτιά ο πάγκος τους. Εσείς τα αντιμετωπίζετε όλα αυτά χωρίς κριτική διάθεση;

«Η Ελλάδα είναι Ελλάδα. Οι οπαδοί είναι αρκετά εγωϊστές. Φυσικά, υπάρχουν κι εδώ τιμωρίες. Αλλά δεν πιστεύω ότι η ομάδα θα τιμωρηθεί γι΄ αυτά. Εδώ τα βλέπουν λίγο διαφορετικά απ΄ ότι στη Γερμανία. Εγώ θα έλεγα, νορμάλ. Είναι ωραίο να ζεις κάτι τέτοιο, ήταν ωραίο να το βλέπεις. Και οι κατηγορίες του Ολυμπιακού ήταν λίγο υπερβολικές. Ένα καπνογόνο προσγειώθηκε όντως δίπλα στον πάγκο τους».

Το παιχνίδι, όμως, ξεκίνησε με καθυστέρηση…

«Ο λόγος ήταν πως άγνωστοι, έριξαν ψαρια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το τεχνικό τημ του Ολυμπιακού δεν ήθελε να κάτσει εκεί κι ήθελε να αλλάξουμε πάγκους. Αλλά αυτό δεν το ήθελε η διοίκησή μας. Γι΄ αυτό είχαμε την καθυστέρηση».

Θα μπορούσαν να έχουν άλλες συνέπειες, έτσι;

«Γνωρίζαμε ότι θα συμβούν μερικά πράγματα. Υπήρχε κάτι εκκρητικό στο παιχνίδι. Στο πρώτο παιχνίδι, κατά την άποψή μου, ο διαιτητής δεν μας αντιμετώπισε δίκαια. Είχαν μαζευτεί αρκετά. Η αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και προκρίθηκε και η επιτυχία πρέπει να έχει μεγάλη σημασία για την πόλη…

«Η ευφορία είναι μεγάλη. Η σύζυγός μου και ο μικρός μου γιος είναι εδώ, πήγαμε στο λιμάνι για περίπατο και όλοι μου μιλούσαν γι΄ αυτό το ματς. Η πόλη είναι ασπρόμαυρη, η πόλη είναι ΠΑΟΚ. Το νιώθω κάθε μέρα εδώ. Τη μέρα του αγώνα, μας συνόδευσε στο γήπεδο ένα κονβόι από μηχανές. Κι αυτό που συναντήσαμε στο γήπεδο, δεν μπορώ να το περιγράψω σε κάποιον που δεν το έζησε»

Τι συνέβη;

«Χιλιάδες κόσμος περικύκλωσε το λεωφορείο μας, κουνούσε το λεωφορείο και μας έλεγε τι έπρεπε να κάνουμε τον Ολυμπιακό. Προτιμώ να μην σας τα μεταφράσω, τα συνθήματα των οπαδών μας.

Για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό;

«Ο μεγάλος στόχος της σεζόν είναι ένας τίτλος και πλέον είναι κοντά μας. Ο κόσμος εδώ περίμενε πάρα πολλά χρόνια για έναν τίτλο. Πιστεύω ότι θα φέρουμε το κύπελλο στη Θεσσαλονίκη».

Θα μείνετε στον ΠΑΟΚ;

«Θα έμενα ευχαρίστως στον ΠΑΟΚ για να δουλέψω εδώ. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι καλύτερο»

Έχετε δουλέψει και σε άλλες ομάδες στην Ελλάδα, όπου η κρίση δυσκολεύει την δουλειά σας. Έχετε τώρα διαφορετική εμπειρία;

«Είμαστε πραγματικά μια όαση στην Ελάδα. Τα οικονομικά δεν είναι καλά και πολλές ομάδες έχουν πρόβλημα με την αδειοδότηση. Αλλά ο ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη έχει έναν μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος κάνει τα πάντα, για να λειτουργούν εδώ όλα επαγγελματικά. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλα θα συνεχίσουν έτσι».

Σχετικά άρθρα