«Νικήσαμε από την άμυνα αλλά πρέπει να παίξουμε και επίθεση»!

«Η άμυνα μας έδωσε την νίκη αλλά δεν γίνεται να παίρνουμε τα παιχνίδια μόνο από την άμυνα», τόνισε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ που τον κράτησε… ζωντανό στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου (16 και 18/5)!
«Καταφέραμε να πάμε στο τέταρτο ματς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό», σχολίασε αρχικά ο κόουτς των «πρασίνων» και εξήγησε ότι:΄«Εχουμε την ευκαιρία μας και θα την διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος. Παίξαμε πολύ καλά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Στο δεύτερο ημίχρονο κολλήσαμε επιθετικά, αλλά η ταυτότητα της ομάδας, η άμυνα μας, μας έδωσε την νίκη».
«Φαίνεται και από τα ριμπάουντ η θέληση μας για την νίκη», τόνισε ο Αλβέρτης και παρατήρησε ότι: «Θεωρώ ότι έχουμε την ψυχολογία και την ποιότητα για να πάμε στον πέμπτο αγώνα. Παίζουμε σπίτι μας, μπροστά στον κόσμο μας. Τα πράγματα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, πρέπει να μαθαίνουμε από προηγούμενο ματς και να βελτιωνόμαστε».
«Σήμερα παρουσιάσαμε δύο… πρόσωπα, εκείνου του πρώτου και το διαφορετικό του δεύτερου ημιχρόνου», σχολίασε ακόμη ο προπονητής του Παναθηναϊκού και σημείωσε: «Όταν έχουμε ταχύτητα, έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι όταν είμαστε στατικοί, όπως στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο δεν αξιοποιήσαμε και κάποιους αιφνιδιασμούς».
«Όπως φάνηκε σήμερα το ματς κρίθηκε σε άμυνα», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Αλβέρτης. «Παίξαμε πολύ καλή άμυνα στα δύο τελευταία δεκάλεπτα, παρότι δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση. Αλλά δεν γίνεται να παίρνουμε τα παιχνίδια μόνο από την άμυνα. Βέβαια όλα αυτά, είναι λεπτομέρειες και θεωρίες στην φάση. Η νίκη μετράει δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα».
Σε ερώτηση εάν περιμένει από κάποιους παίκτες να κάνουν το… βήμα παραπάνω, ο κόουτς του «εξάστερου» απάντησε: «Φυσικά από τον καθένα περιμένω να κάνει το βήμα παραπάνω. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν παίξει καλά στην επίθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν προσφέρει. Η ομάδα είναι πάνω από όλους, από την στατιστική κλπ. Η ομάδα κερδίζει από όλους. Εάν έχουμε κάτι παραπάνω από κάποια παιδιά, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα είναι πολύ καλό».
 

Σχετικά άρθρα