Νόστιμη πάβλοβα με κρέμα λεμονιού και φράουλες

22 Απριλίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για την Πάβλοβα
3 μεγάλα ασπράδια αυγών, θερμοκρασία δωματίου για την μαρέγκα
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
3/4 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Σαντιγί και φρέσκες φράουλες ή μούρα
Κρέμα λεμόνι

Για την κρέμα λεμόνι
Από 4 λεμόνια τον χυμό τους και το ξύσμα
4 αυγά
325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
225 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
1 κατσαρόλα
1 αυγοδάρτη
1 βάζο

Για την σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

 

 

 

Εκτέλεση

Για την Πάβλοβα
Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη με το καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τα ασπράδια αυγού και τα ανακατεύετε γρήγορα με ένα σύρμα. Μόλις γίνει λευκό πηχτό μείγμα ρίχνετε σταδιακά το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύετε γρήγορα, επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη και το μείγμα γίνει σφικτή μαρέγκα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και στο μίξερ.

Βάζετε τη μαρέγκα σε ένα φύλλο σιλικόνης και ψήνετε για 1 ώρα στους 160 βαθμούς. Μόλις ψηθεί αφήνετε τη μαρέγκα στο φούρνο για αρκετή ώρα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου μέχρι να κρυώσει.
Βγάζετε απ’ τον φούρνο και με ένα πιρούνι σπάστε την κρούστα της μαρέγκας (προαιρετικά) και βάζετε από πάνω απο 2 -3 κουταλιές σούπας από την κρέμα λεμόνι και μετά προσθέτετε τη σαντιγί. Καλύπτετε με φρέσκες φράουλες με λίγο σιρόπι από πάνω και σερβίρετε.

Για την κρέμα λεμόνι
Στο πάγκο της κουζίνας βάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, βούτυρο, κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την εστία και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο. Διατηρείτε το στο ψυγείο για 2 -4 εβδομάδες.

Για την σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.




 

Πηγή : thesoho.blogspot.gr

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ