Ματσιούλις: «Με τον Αλβέρτη παίζουμε ελεύθερα»

Αφιέρωμα στον Γιόνας Ματσιούλις φιλοξενεί η Ευρωλίγκα. Ο Λιθουανός φόργουορντ αναφέρεται στο τι άλλαξε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.
«Το πιο σημαντικό που έφερε ο νέος προπονητής είναι η αυτοπεποίθηση. Μας επέτρεψε να παίξουμε λίγο πιο ελεύθερα, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη πίεση στην μπάλα», ανέφερε.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην έφεσή του στα κλεψίματα και το μαχητικό του πνεύμα. «Είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Όταν προσπαθείς να παίξεις σκληρή άμυνα μπορείς να κάνεις κλεψίματα. Σε μένα γίνεται ίσως λίγο πιο συχνά, αλλά κάποιες φορές κλέβεις μπάλες κι από τύχη. Πάντα είμαι μέσα στη μάχη για κάθε ριμπάουντ και κάθε… αδέσποτη μπάλα. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ», τόνισε.
Με το μπάσκετ ασχολήθηκε επειδή οι γονείς του δεν άντεχαν τη ζωηράδα του. «Άρχισα στις ακαδημίες του Άρβιντας Σαμπόνις. Οι γονείς μου με πήγαν εκεί γιατί ήμουν πολύ ζωηρό παιδί και ήθελαν να διοχετεύσω εκεί την ενέργειά μου. Μετά τις προπονήσεις είσαι πιο ήρεμος και μπορείς να ασχοληθείς περισσότερο με το διάβασμα. Με βοήθησε αυτό», δήλωσε γελώντας ο Ματσιούλις.
Τέλος, αναφέρθηκε και στη φάρσα που του έκανε πρόσφατα ο Τζέιμς Γκιστ. «Ήταν να έρθουν οι γονείς μου λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου. Είχα ξεχάσει να κλειδώσω το αυτοκίνητό μου και ο Γκιστ το άνοιξε και το έκανε άνω κάτω. Έπρεπε να το τακτοποιήσω κι άργησα να πάω στο αεροδρόμιο για να πάρω τους γονείς μου. Κάνουμε τέτοιες πλάκες μεταξύ μας. Του την έφερα κι εγώ όμως».
 

Σχετικά άρθρα