H Αναστασία θα μαγειρέψει μαζί με τη Σελάλμα!

22 Απριλίου 2014

Η αναγνώστρια του boro.gr που κέρδισε τα μαθήματα μαγειρικής της Μελίνας Σελάλμα είναι η Αναστασία Αδαμοπούλου. Η Αναστασία είναι από την Αθήνα, αλλά πέρασε τις διακοπές του Πάσχα στη Καρδίτσα απ'όπου κατάγεται.

«Μου αρέσει πολύ η μαγειρική και μαγειρεύω καθημερινά για τον άντρα μου και τα παιδιά μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα τα μαθήματα μαγειρικής της Μελίνας Σελάλμα γιατί θα μάθω νέες συνταγές και θα εξελίξω τις μαγειρικές μου ικανότητες.», είπε στο boro.gr η Αναστασία, όταν της ανακοινώσαμε ότι κέρδισε στο διαγωνισμό μας!

Τι σου αρέσει να διαβάζεις στο boro.gr;

Πάντα κοιτάω τις συνταγές, αλλά φροντίζω να ενημερώνομαι και στα θέματα διατροφής. Η επιστημονική ομαδά του boro.gr είναι πολύ ενημερωμένη και πάντα βρίσκω κάτι χρήσιμο.

Πως περνάς τπν ελεύθερο χρόνο σου;

Κυρίως ασχολούμαι με το σπίτι και τα παιδιά μου.

Θα ήθελες να μοιραστείς κάτι μαζί μας;

Αφού κέρδισα τα μαθήματα μαγειρικής, θα μοιραστώ με τους αναγνώστες του boro.gr  την αγαπημένη μου συνταγή για χοιρινό με δαμάσκηνα τυλιγμένα με μπέικον από την Τασία Δενδρινούπου, που είναι πανεύκολη και πεντανόμιστη!

                          «Χοιρινό με δαμάσκηνα τυλιγμένα με μπέικον από την Τασία Δενδρινού

ΥΛΙΚΑ

  • 1.200 γρ. ψαρονέφρι
  • 1.200 γρ. πατάτες
  • 12 δαμάσκηνα
  • 12 φέτες μπέικον
  • 4-5 σκελ. σκόρδο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ φλ. κονιάκ
  • ½  φλ. χυμό πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Θυμάρι
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε κάθε ψαρονέφρι σε 3-4 κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι, το κονιάκ, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι να μαριναριστούν για 4-6 ώρες.
Όταν μαριναριστούν, προσθέτουμε τις πατάτες στη μαρινάδα. 
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα το κρέας και τις πατάτες με τη μαρινάδα. 
Αφαιρούμε από τα δαμάσκηνα το κουκούτσι.
Τυλίγουμε κάθε δαμάσκηνο με μια φέτα μπέικον και το καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. 
Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα με το μπέικον στο ταψί, πάνω από το ψαρονέφρι και τις πατάτες. 
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, μισή περίπου ώρα, πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ