Εικόνες σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες

23 Απριλίου 2014

Το μείζον θέμα της οπλοκατοχής και σε ορισμένες περιπτώσεις της οπλοχρησίας από ανηλίκους στις ΗΠΑ, θέλησε να καταδείξει η φωτογράφος An – Sofie Kesteleyen από το Βέλγιο.

Το αποτέλεσμα σίγουρα προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, που έγκεινται κυρίως στο αν κανείς κατοικεί στην ανατολική ή στη δυτική πλευρά του Ατλαντικού. Ανήλικα παιδάκια, αγοράκια και κοριτσάκια, νήπια σε ορισμένες περιπτώσεις, κρατούν όλα χάρη και στυλ όπλα για να μάθουν να φυλούν τον εαυτό και την οικογένειά τους από τον… εχθρό. Ούτως ή άλλως, ο εχθρός στις ΗΠΑ έχει πολλά ονόματα.

Αντί να παίζουν με αυτοκινητάκια ή κούκλες και playmobil, βαστούν με σοβαρό ύφος τα όπλα τους και ποζάρουν για το φωτογραφικό φακό της Kesteleyn.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των παιδιών στην ερώτηση: «τι φοβάστε περισσότερο». Τα περισσότερα απαντούν «τους καρχαρίες» ή «τις αρκούδες» ενώ η 7χρονη Abby λέει ότι φοβάται «τα ζόμπι».

Σημειώνεται πως τα πολύχρωμα όπλα τους είναι αληθινά και δέχονται μικρές σφαίρες. Όπως είπε η φωτογράφος, οι οικογένειες των ανήλικων φυλούν τα όπλα τους σε ειδικά κιβώτια και φροντίζουν να κάνουν ειδικά μαθήματα στα πιτσιρίκια ώστε με αυτό τον τρόπο να… εκπαιδευτούν και να μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους.

 
 
 
 
 
 
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν