Απόψε: «Το Τάβλι» με τον Νίκο Κουρή

23 Απριλίου 2014

Οι Νίκος Κουρής και Μάκης Παπαδημητρίου πρωταγωνιστούν στο σατιρικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη.

Το αγέραστο σατιρικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, συγγραφείς που στιγμάτισαν τη λειτουργία του θεάτρου του αείμνηστου Λευτέρη Βογιατζή – αρκεί να θυμίσουμε την τεράστια επιτυχία του «Με δύναμη από την Κηφισιά» επιστρέφει με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κουρή και Μάκη Παπαδημητρίου οι οποίοι μάλιστα συνσκηνοθετούν την παράσταση. 

Ήρωες του έργου, ο Φώντας και ο κουνιάδος του ο Κόλλιας, δύο επιστήθιοι φίλοι, με πολλές διαφορές μεταξύ τους. Με φόντο μια λαϊκή αυλή, οι δύο ήρωες αναμετρώνται στο ελληνικό «σπορ», το τάβλι, όπου και ξεδιπλώνουν τα πάθη, τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. Ο Φώντας ονειρεύεται να πιάσει «την καλή» και παρασύρει τον πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη Κόλλια στο σχεδιασμό της μεγάλης κομπίνας. Αυτής που θα τους κάνει μέλη της «καλής κοινωνίας».

Οι δύο σκηνοθέτες και ηθοποιοί σημειώνουν για την παράσταση:

«Και για τους δύο “Tο Τάβλι” ήταν ένα από τα πρώτα έργα που διαβάσαμε και αγαπήσαμε ως μαθητές στη δραματική σχολή και που από τότε υπήρχε η επιθυμία κάποια στιγμή να το κάνουμε παράσταση. Θεωρούμε ότι είναι από τα πιο ολοκληρωμένα και καλογραμμένα νεοελληνικά έργα και το ανεβάζουμε με αγάπη, σεβασμό, χωρίς εντυπωσιασμούς, εστιάζοντας στο κείμενο και τους χαρακτήρες και προσπαθώντας να αποφύγουμε τις επικαιροποιήσεις  και τον υπέρμετρο ρεαλισμό. Επιπλέον αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να το ανεβάσουμε στο θέατρο του Λευτέρη Βογιατζή».

Τι
Τo Τάβλι

Πού
ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ,
Κεφαλληνίας & Κυκλάδων 11, Κυψέλη ,
Τηλ.: 210-8217877

Συγγραφέας
Δημήτρης Κεχαΐδης

Σκηνοθέτης
Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου

Ηθοποιοί
Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου

Συντελεστές
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος. Μουσική: Μίνως Μάτσας

Πότε
23 Απριλίου

Μέχρι Πότε
Τέλη Μαΐου

Τι ώρα
Τετάρτη και Κυριακή, στις 7.30 μ.μ. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 9 μμ

Διάρκεια
110'

Διάλειμμα
Όχι

Εισιτήρια
16 ευρώ,12 ευρώ,10 ευρώ (ανέργων, Α.Μ.Ε.Α.)ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ