Πρεμιέρα για τις «Οικογενειακές Ιστορίες»

24 Απριλίου 2014

Το έργο της Μπιλιάνα Σερμπλιάνοβιτς ανεβαίνει από την ομάδα kontakt^ensemble.

Μια παρέα παιδιών σε ένα κατεστραμμένο τοπίο της Σερβίας επιδίδεται σε ένα παιχνίδι αναπαραστάσεων. Μιμούμενοι τη συμπεριφορά των ενηλίκων και συγκεκριμένα των μελών μιας οικογένειας, απεικονίζουν παράλληλα την κοινωνία τους, τις συνήθειές της και τις ηθικές αρχές που όλο και καταρρέουν. «Όλοι οι ήρωες αυτού του έργου είναι παιδιά. Ωστόσο, γερνάνε και ξαναγίνονται παιδιά, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστορίας, ενώ καμιά φορά αλλάζουν και φύλο» σχολιάζει η ομάδα kontakt^ensemble που ανεβάζει την παράσταση, περιγράφοντάς μας τους κανόνες του παιχνιδιού που θέτει το ίδιο το έργο.

Πρόκειται απλά όμως για ένα παιχνίδι, μια κατασκευασμένη ιστορία, ή μήπως όχι; Το κείμενο «Οικογενειακές Ιστορίες» της Μπιλιάνα Σερμπλιάνοβιτς, μίας συγγραφέως που ανήκει στη νεότερη γενιά των θεατρικών συγγραφέων του Βελιγραδίου, ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο φουαγιέ του θεάτρου Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία Σμαρώς Πλατιώτη και την ομάδα kontakt^ensemble.

 

Τι
Οικογενειακές Ιστορίες

Πού
ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ,
Λένορμαν 94 & Ναυπλίου 12, Κολωνός ,
Τηλ.: 210 5138067

Συγγραφέας
Μπιλιάνα Σερμπλιάνοβιτς

Σκηνοθέτης
Σμαρώ Πλατιώτη

Ηθοποιοί
Αλεξάνδρα Τσοτανίδου, Δημήτρης Τσάκας, Μαρία Ισίδου, Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου, Πασχάλης Τζάνας

Συντελεστές
Μετάφραση: Ισμήνη Ραντούλοβιτς, Σκηνικά: Σμαρώ Πλατιώτη, Μουσική Σύνθεση : Moody Alien, Επιμέλεια Κίνησης: Αλεξάνδρα Τσοτανίδου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου

Πότε
24 Απριλίου
Μέχρι Πότε
27 Απριλίου
Τι ώρα
24-27/4: 21.15
Διάρκεια
90'
Διάλειμμα
Όχι
Εισιτήρια
Κανονικό: 10€, Φοιτητικό-μαθητικό: 7€, Ομαδικό (4 ατόμων): 5€


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν