400άρα Ιβάνοβιτς

Η Άννα Ιβάνοβιτς, η οποία διανύει εξαιρετική χρονιά, χρειάστηκε να ανατρέψει την κατάσταση απέναντι στη Τζούλια Γκέργκες (είχε προκριθεί με wild card), φτάνοντας σε αγχωτική νίκη 1-6, 6-2, 6-3, και παράλληλα τις 400 νίκες στη σπουδαία καριέρα της.
Η Σέρβα τενίστρια, No12 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την απώλεια του πρώτου σετ ανέβασε στροφές και έφτασε στην ανατροπή μετά από 1 ώρα και 40 λεπτά παιχνιδιού, ολοκληρώνοντας με 25 winners (έναντι 32 της Γκέργκες) και 17 αβίαστα λάθη (30 είχε η Γερμανίδα).
Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Κουζνέτσοβα – Χάλεπ που ολοκληρώνει το σημερινό πρόγραμμα του τουρνουά.
Μετά το σχεδόν τρίωρο θρίλερ της πρεμιέρας κόντρα στην Λούσι Σαφάροβα, η Μαρία Σαράποβα ξεπέρασε με 2-0 σετ (6-4, 6-3) το εμπόδιο της Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα και έκλεισε θέση με τη σειρά της για τα προημιτελικά, εκεί όπου θα συναντήσει το Νο1 του ταμπλό, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα.
Η Ρωσίδα, δύο φορές πρωταθλήτρια στη Στουτγάρδη (2012, 2013), παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις, διεύρυνε το αήττητο που διατηρεί στη μεγαλούπολη σημειώνοντας τη 10η συνεχόμενη νίκη της στο χωμάτινο τουρνουά των 710,000 δολαρίων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για να παραμέινει η Σαράποβα στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά.

Σχετικά άρθρα