Σφαιρόπουλος: «Η συγκέντρωση στην άμυνα το… κλειδί»

«Ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα που για μας είναι το κλειδί της απόδοσής μας», επισήμανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την εύκολη νίκη του Πανιωνίου επί του Απόλλωνα Πάτρας στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα των «κυανέρυθρων» για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Ο κόουτς του «Ιστορικού» παραδέχθηκε ότι φοβόταν πως θα παρουσιαστεί η ομάδα του μετά την μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος: «Καταρχάς χρόνια πολλά με υγεία. Εμείς θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι μετά από ένα μεγάλο διάστημα διακοπής του πρωταθλήματος. Δεν κρύβω πως λίγο φοβόμουν το πώς θα παρουσιαστούμε παρά το γεγονός πως στις προπονήσεις είχαμε δουλέψει πολύ καλά. Όταν όμως σου λείπουν οι αγώνες ποτέ δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστείς».

«Ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα που για μας είναι το κλειδί της απόδοσής μας», σημείωσε ο Σφαιρόπουλος και εξήγησε: «Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι περιορίσαμε τον αντίπαλό μας στους 16 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο αποδιοργανωθήκαμε και η διαφορά μειώθηκε, αλλά στο ημίχρονο ηρεμήσαμε και βγήκαμε αποφασισμένοι. Βάλαμε τα σουτ που βγήκαν από καλές συνεργασίες και έτσι η διαφορά ανέβηκε και πάλι. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Εμείς θέλαμε να κλείσουμε την κανονική διάρκεια στα εντός έδρας παιχνίδια με νίκη και το καταφέραμε. Τώρα έχουμε ακόμα έναν αγώνα (σ.σ. στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό) και από εκεί και πέρα θα ετοιμαστούμε για τα πλέι οφ».

«Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς αγώνες», σχολίασε ο Κέβιν Λάνγκφορντ, ο Αμερικανός σέντερ του Πανιωνίου και τόνισε ότι: «Παίξαμε ομαδικά και είχαμε καλή κυκλοφορία στην επίθεση, ενώ βέβαια η άμυνά μας λειτούργησε καλά».

Σχετικά άρθρα