Γλέζος: «Υποψήφιος για να προωθήσω τις γερμανικές οφειλές»

25 Απριλίου 2014

«Είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής για να προωθήσω μέσω του Ευρωκοινοβουλίου το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα» τονίζει με δήλωσή του στο real.gr ο Μανώλης Γλέζος. Παράλληλα επισημαίνει πως η διέξοδος από την κρίση είναι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος που πραγματοποιείται στις 25 Μαΐου με τη μορφή των ευρωεκλογών.

«Διαπίστωσα ότι η Διακομματική Επιτροπή που φτιάξαμε στη Βουλή, λόγω του μεγάλου αριθμού των βουλευτών της ΝΔ, δεν θέλει να προωθήσει το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Υπάρχει μια δυνατότητα αυτό να γίνει με άλλο τρόπο και αποφάσισα να το προωθήσω μέσω του Ευρωκοινοβουλίου. Το Ευρωκοινοβούλιο προσφέρει το χώρο για να εκφραστεί και να προωθηθεί το αίτημα αυτό» αναφέρει στο real.gr ο Μαν. Γλέζος.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αποκαλύπτει ότι από δεκαπενθημέρου και πλέον είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα την υποψηφιότητά του, η οποία και επισημοποιήθηκε χθες με την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον Πρόεδρο του κόμματος είχαν συμφωνήσει η υποψηφιότητα να ανακοινωθεί συμβολικά στη Βιάννο, έναν από τους πολλούς χώρους ολοκαυτωμάτων στη χώρα μας και ειδικά στην Κρήτη. Στη Βιάννο, άλλωστε, όπως και στην Κάνδανο και σε άλλες μαρτυρικές πόλεις, ο Μανώλης Γλέζος έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης.

«Να σημειώσεις-τονίζει-ότι η διεκδίκηση των οφειλών δεν εδράζεται σε λόγους εκδίκησης, αλλά στην προσπάθειά μας να θεωρήσουμε το σημερινό γερμανικό λαό σύμμαχό μας, ότι δεν είναι ένοχος για τα εγκλήματα πολέμου των ναζιστών. Εδράζεται στην πεποίθησή μας ότι οι δύο λαοί μπορεί να γίνουν η πύλη για την ενότητα των λαών της Ευρώπης».

Ο Μανώλης Γλέζος αναμένεται να εκδώσει το πρωί σήμερα ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του.


Πηγή: www.real.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ