Κρέμα σοκολάτας με ελαιόλαδο και παστέλι καρύδι-κανέλα απο τον Ανδρέα Λαγό

25 Απριλίου 2014
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. κάρδαμο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 300 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 900 ml ζωμό λαχανικών
  • 6 κ.σ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
  • 1 ρόδι μόνο τους σπόρους

Χρόνος Προετοιμασίας

35'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

6 άτομα

 

Για τη μους σοκολάτας:

Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τα αυγά και το γάλα. Βάζουμε το μπόλ σε μπεν μαρί, και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και να παστεριωθούν τα αυγά. Βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον καφέ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.

Βάζουμε το μείγμα απο  γάλα και αυγά στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς .

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα σοκολάτας.

Μοιράζουμε τη μους σε 6 μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Για το παστέλι:

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς C για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να στεγνώσουν τα υλικά και να γίνουν τραγανά.

Βγάζουμε το παστέλι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Συναρμολόγηση:

Μόλις βγάλουμε τις μους από το ψυγείο, τις πασπαλίζουμε με το παστέλι και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.cookbox.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ