Κριτσίνια με ελιές

25 Απριλίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

250 γραμμάρια αλεύρι
130 ml χλιαρό νερό
7 γραμμάρια νωπή μαγιά
1 κούπα ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 επίπεδο κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
επιπλέον λάδι ελιάς για να βουρτσίσετε τα κριτσίνια

 

 

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέστε τις ψιλοκομμένες ελιές  και ανακατεύετε.

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία ζύμη. Καλύψτε το και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε σε ορθογώνιο φύλλο  1 εκ πάχους. Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη σε λεπτές λωρίδες  και τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 – 30 λεπτά και σερβίρετε με ντιπ.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ