Κριτσίνια με ελιές

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />250 γραμμάρια αλεύρι<br />130 ml χλιαρό νερό<br />7 γραμμάρια νωπή μαγιά<br />1 κούπα ελιές μαύρες ψιλοκομμένες<br />½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη<br />1 επίπεδο κουταλάκι αλάτι<br />2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο<br />επιπλέον λάδι ελιάς για να βουρτσίσετε τα κριτσίνια</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.<br />Στη συνέχεια προσθέστε τις ψιλοκομμένες ελιές  και ανακατεύετε.<br /><br />Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία ζύμη. Καλύψτε το και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος.<br />Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.<br /><br />Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε σε ορθογώνιο φύλλο  1 εκ πάχους. Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη σε λεπτές λωρίδες  και τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.<br />Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 – 30 λεπτά και σερβίρετε με ντιπ.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα