Εγκρίθηκε φάρμακο της Eli Lilly για τον καρκίνο του στομάχου

25 Απριλίου 2014

Νέο φάρμακο για τη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του στομάχου και μιας μορφής καρκίνου στην περιοχή όπου συνδέεται ο οισοφάγος με το στομάχι, ενέκριναν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές υγείας των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι έχει εγκρίνει το ramucirumab για χρήση σε ασθενείς όπου ο καρκίνος δεν μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά ή έχει εξαπλωθεί μετά τη χημειοθεραπεία. Το σκεύασμα θα πωλείται από την Eli Lilly με την εμπορική ονομασία Cyramza.
Το φάρμακο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη της Eli Lilly, ενώ η Cowen and Co έχει προβλέψει πως οι ετήσιες πωλήσεις του Cyramza θα φθάσουν τα 1 δις. δολ. μέχρι το 2019.
«Μολονότι τα ποσοστά καρκίνου του στομάχου στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μειωθεί τα τελευταία 40 χρόνια, οι ασθενείς χρειάζονται νέες θεραπευτικές επιλογές» όπως τονίζει ο Richard Pazdur, υπεύθυνος για τα προϊόντα ογκολογίας στον FDA.
Σύμφωνα με στοιχεία του National Cancer Institute, υπολογίζεται ότι 22.220 Αμερικανοί θα διαγνωστούν με καρκίνο του στομάχου φέτος και 10.990 θα πεθάνουν από την ασθένεια.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....