Μάντζιος: «Καθαρά θέμα ημέρας» (video)

O προπονητής του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος μίλησε στην ΟΠΑΠ TV, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αναφέρθηκε στα υπέρ και τα κατά των δύο φιναλιστ, στους προπονητές τους, αλλά θυμήθηκε και τελικούς που έγραψαν ιστορία, όπως φυσικά και τον τελικό στον οποίο συμμετείχε και κέρδισε ο Πανιώνιος . Αναφέρθηκε ακόμα στον Πανθρακικό, στην καλή σεζόν που έκανε η ομάδα από την Κομοτηνή και αυτά που περιμένει την επόμενη.

Οι δηλώσεις του Άκη Μάντζιου:

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Προγνωστικά δεν χωράνε σε ένα τελικό όταν παίζουν δύο μεγάλα σωματεία όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα ημέρας, καθαρά θέμα ψυχολογικής προετοιμασίας της κάθε ομάδος. Είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Μιλάμε για δύο ομάδες με πολύ καλό και ποιοτικό ρόστερ. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ένας τελικός κυπέλλου είναι καθαρά θέμα ημέρας».

Για τη μάχη των πάγκων: «Ο Γιάννης Αναστασίου έχει βάλει την ταυτότητά του στον εφετινό Παναθηναϊκό εν μέσω δυσκολιών και πολλών προβλημάτων, έτσι όπως ξεκίνησε τη χρονιά, ενσωματώνοντας πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ. Εμένα μου άρεσε ο Παναθηναϊκός και στην αρχή που δεν είχε αποτελέσματα. Έδειχνε ομάδα που έχει πλάνο, οργάνωση στο παιχνίδι της κι έχει ταχύτητα. Έβγαζε ενέργεια. Παιχνίδι με παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έγινε καλύτερος με αποτέλεσμα να φθάσει και στον τελικό Κυπέλλου και στα πλέι οφ και να διεκδικεί τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι ένα νέο παιδί, ένα νέο παιδί, φουρνιά δικιά μας. Όσες φορές κλήθηκε στον ΠΑΟΚ τα κατάφερε. Πέρσι έβγαλε τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση κι εφέτος με την αλλαγή έδειξε ένα διαφορετικό ΠΑΟΚ που βελτιώνεται σε σχέση με αυτό που βλέπαμε. Αξίζει κι ο Γιώργος να τον εμπιστευθεί ο ΠΑΟΚ για να μπορεί να δώσει κι αυτός αυτό που θέλει να περάσει στην ομάδα του».

Για το νικητή του τελικού: «Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Κι οι δύο έχουν τον κόσμο τους, διαθέτουν ποιότητα ως ομάδες και εμπειρίες. Είναι καθαρά θέμα ημέρας».

Τα «κλειδιά» του τελικού: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με την αρχή του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω εάν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά είναι μια ομάδα με ενέργεια στην απόδοσή της και ταχύτητα στο παιχνίδι της. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα έμπειρη με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ανεξάρτητα των απουσιών, που είναι σημαντικές και οι τρεις, θεωρώ και πιστεύω ότι θα είναι καθαρά θέμα ημέρας και ψυχολογικής προετοιμασίας. Και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θέλουν το κύπελλο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι κι ο καλύτερος ας κερδίσει».

Αναμνήσεις από τελικούς: «Πολλά παιχνίδια έγιναν κι ήταν καλά. Τώρα, πρόχειρα, φέρνω στο μυαλό μου ένα ματς ΑΕΚ –Παναθηναϊκός με αποβολές και αλλαγές στο σκορ. Υπήρχαν πολλά ματς, αλλά αυτό μου έμεινε χαραγμένο».

Η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Πανιώνιο: «Η δίψα παίζει μεγάλο ρόλο. Εμείς τότε που το κερδίσαμε ξέραμε ότι δεν είμαστε η ομάδα που θα πηγαίνει κάθε χρόνο σε τελικό. Ψυχολογικά προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και κερδίσαμε τον τελικό. Εμείς εκείνη τη περίοδο είχαμε πολλά προβλήματα, διοικητικά και οικονομικά. Είχαμε όμως και μια καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών. Το είδαμε ως μια ευκαιρία. Φτάσαμε στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε θέληση και λέγαμε ότι αυτή είναι η ευκαιρία να μας γράψει η ιστορία με χρυσά γράμματα. Αυτό ήταν το κίνητρο και στον ημιτελικό και στον τελικό».

Για το εάν ζήσει κάτι ανάλογο με τον Πανθρακικό: «Θέλουμε να ζήσουμε κάτι τέτοιο, αν και μια ομάδα όπως ο Πανθρακικόςέχει άλλες προτεραιότητες. Βασικός στόχος είναι η παραμονή στη κατηγορία. Εκεί θέλει να βάλει βάσεις. Δεν είναι ομάδες σαν τον Πανθρακικό έτοιμες να βάλουν δύο στόχους μέσα στην ίδια χρονιά. Κάποια στιγμή θα ήθελα να το κάνει. Όταν είναι έτοιμη. Για μικρομεσαίες ομάδες ο βαθμός δυσκολίας για να φτάσεις σε ένα τελικό είναι υψηλός, αλλά όταν το πετύχεις θα είναι μια μεγάλη επιτυχία».

Για τα βήματα στη προπονητική: «Δεν θέλησα να δώσω ποτέ απαντήσεις. Ήμουν τυχερός που ξεκίνησα από τον Πανιώνιο, ένα σωματείο μεγάλο και ιστορικό. Γνώριζα την ομάδα. Από εκεί και πέρα προχωράς, συνεχίζεις. Αυτό που με ενδιέφερε και μ’ ενδιαφέρει είναι να έχω συνθήκες καλές για να δουλέψω, να περάσω αυτά που έχω στο μυαλό μου. Νομίζω ότι αυτό έγινε φέτος στον Πανθρακικό».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτούς. Ήρθαν ξένοι μεγάλοι προπονητές που άφησαν το στίγμα τους, αλλά πρέπει να εμπιστευτούμε και τον Έλληνα προπονητή. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τον εμπιστευτούμε».

Για τους στόχους του Πανθρακικού: «Να κάνουμε αυτό που έχουμε στόχο από πέρσι. Βήμα – βήμα να γίνουμε καλύτεροι και να δημιουργήσουμε τη δική μας βάση ώστε να καθιερωθούμε στη Superleague . Θέλουμε και του χρόνου να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να διατηρήσουμε την εικόνα που είχαμε εφέτος και η επόμενη χρονιά να μας βρει στη Super League».

Σχετικά άρθρα